اول سرمایههای داخلی را حفظ کنیم، آوردن سرمایه از خارج پیشکش
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مشکلات عمده ما در اقتصاد این است که اقتصاد ما مردمی نشده است. شفافسازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و باور به نصرت الهی چهارعامل مهم برای پیشبرد مردمی سازی و خصوصی سازی اقتصاد است. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین رویداد بینالمللی خصوصیسازی در اقتصاد ایران،
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مشکلات عمده ما در اقتصاد این است که اقتصاد ما مردمی نشده است. شفافسازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و باور به نصرت الهی چهارعامل مهم برای پیشبرد مردمی سازی و خصوصی سازی اقتصاد است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین رویداد بینالمللی خصوصیسازی در اقتصاد ایران، طی سخنانی گفت: دهههاست که اقتصاد ما در قالب یک اقتصاد دولتی، متمرکز و غیرباور مانند یک زخم کهنه چندین دهه است سایه سنگینش بر اقتصاد کشور عزیز ماست. ما امروز درکشورمان از یک نعمت بزرگی برخورداریم که به خاطر مشکلاتی که داریم کمتر به آن توجه کردیم. این نعمتی است که خداوند متعال در قرآن از آن به عنوان یک هدیه بزرگ از طرف خودش به مردم یاد کرده است و آن نعمت، استقلال، عزت و هویت است. نعمتی که استقلال و هویت یک حکومت، جامعه و دولت حفظ شود و دیگران نتوانند برای آن تصمیم بگیرند.
وی ادامه داد: در تاریخ این کشور دورههای تاریک و درخشانی وجود داشته است. در دورههای تاریک گاهی سفیر یک کشور برای کل نظام سیاسی و کشور تصمیم میگرفت. در ۴۰ سال گذشته قدرتهای بزرگ همه کار کردند تا این ملت و نظام را تحت فشار قرار داده و تسلیم کنند اما این ملت با اقتدار و عظمت در مقابل آنها ایستاده است. این عظمت و بزرگی کشور است که در لابهلای مشکلات جاری کشور گاهی اوقات دیده نشده و پنهان میماند.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد: این چهار دهه نشان داد که ما بعنوان یک کشور اصیل اسلامی حاضریم جان و مال خودمان را بدهیم اما خدشهای به عزت و استقلال ما وارد نشود. این افتخار بزرگی است و حاضریم هر هزینهای را برای آن بدهیم. این مسأله به دو ستون استوار است نخست تکیه به مردم است هر اتفاقی که افتاد مردم پای کار و در میدان بودند و دوم ایمان داشتن به سنتهای الهی بود.
وی اضافه کرد: در حوزههای دیگر از جمله اقتصاد اگر به این دو ستون تکیه نکنیم حاصل و نتیجه نخواهد داشت.
قالیباف با اشاره به اینکه در واگذاری باید به فکر حفظ مجموعه بود نه فقط فروش و سود، تصریح کرد: در همین حوزه خصوصیسازی، نباید در زمان واگذاری فقط به قیمت و فروش و دریافتی فکر کرد، بلکه باید به حفظ آن مجموعه هم فکر کنیم؛ خیلی از این مجموعههایی که قصد واگذاری وجود دارد، معمولاً تا نهایت توان سود و منفعت آن گرفته شده و بعد واگذار میشود.
وی همچنین تاکید کرد: یکی از مشکلات عمده ما در اقتصاد این است که اقتصاد ما مردمی نشده است. شفافسازی، هوشمندسازی، مردمیسازی و باور به نصرت الهی چهارعامل مهم برای پیشبرد مردمیسازی و خصوصیسازی اقتصاد است. هر اتفاقی که مبتنی بر تکیه به مردم پیش برود ثمربخش خواهد بود، دفاع مقدس با آن سختیها باحضور مردم در صحنه ختم به پیروزی شد.
رییس مجلس در ادامه عنوان کرد: ما برای حل مشکلات کشورمان بر دو موضوع رفع تحریم و خنثیسازی تحریم متمرکز شدهایم. رفع تحریم، کار و فعالیت سیاسی که باید انجام شود در میدان حوزه بینالمللی و گفتوگو است. طبیعتا باید در میز مذاکره هم قدرت برقرار باشد که حرف بزنیم. اگر قدرت نداشته باشیم نمیتوانیم مذاکره کنیم. بدون شک خصوصیسازی و مردمیسازی اقتصاد، شاهراه و تنها راه مبارزه و خنثیسازی تحریم هاست. برای حفظ عزت و استقلال و برداشتن سختی از زندگی مردم باید در این مسیر حرکت کنیم.
وی با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) درباره مشکلات اقتصادی کشور و همچنین تأکیدات مقام معظم رهبری درباره اصل ۴۴ گفت: وقتی حکمرانی و دولت قوی است که مردم آن قوی باشند. قوی بودن دولت و حکمرانی به قوی بودن مردم آن برمیگردد. گاهی ما آن را به زبان میآوریم و در حرف قبول داریم اما حاضر به پرداخت هزینه برای آن نیستیم. در دهه شصت هم امام فرمودند هرجای اقتصاد که مردم میتوانند در آن کار کنند، دولت از آن خارج شود. برای سرمایهگذاری و درست کردن بنگاه و تبدیل آن به برند و سودآوری باید هزینه داد و خوندل خورد.
قالیباف در اشاره به لزوم امنیت برای سرمایهگذار اظهار داشت: باید در کارهایمان به تقدیم کارآیی و ارتقای بنگاهها و واگذاری اعتقاد داشته و برای آن هزینه دهیم. گاهی به آن باور داریم ولی بلد نیستیم و حاضر هم نیستیم که جلوی افراد پیشکسوت زانو بزنیم.
وی اضافه کرد: در برخی موارد در تصمیمگیریها در بخشهای دولتی به نوعی شجاعت را از مدیران گرفتهایم و بعد که قرار است واگذاری صورت گیرد طرف نمیداند که چه آیندهای مقابل او است چون پشت سرش را میبیند که واگذار شده اما با تغییر جریان سیاسی نبش قبر برای آن واگذاری صورت میگیرد. این از مشکلات ما است به خصوص وقتی که بحثها سیاسی میشود. اگر سیاست در اقتصاد حاکم شود تبعات آن قابل گفتن نیست. از طرف دیگر اینکه واگذار کنید و بعد درآمد کسر شده در مسیر اصل ۴۴ نباشد و صرف پرداخت حقوق و امور جاری شود، درست نیست. این یعنی دارایی مولد داده تا هزینه جاری تأمین شود. این رویکرد چه نسبتی با اصل ۴۴ دارد.
رییس قوه مقننه با اشاره به روند خصوصیسازی در ۱۵ سال گذشته، خاطرنشان کرد: طی قریب به دو دههای که از ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ میگذرد چند ده میلیارد دلار از سرمایههای کشور خارج شده است. آوردن سرمایه از خارج به داخل پیشکش، اول سرمایه داخل بیرون نرود. باید بتوانیم سرمایههایمان را حفظ کنیم.
وی همچنین با انتقاد از ایرادات در نحوه قانونگذاری گفت: ما در قانونگذاری ثبات لازم را نداریم. گاهی در قوانین سالیانه بودجه به قانونهای مادر دائمی تعرض میشود که این اشکال ما در مجلس است. باید درباره تمامی امور با هم گفتوگو کنیم تا خطا در تشخیص و هدفگذاری نداشته باشیم که داریم. همچنین نباید خطای سیاسی و سیاستی، تخصیص اعتبار و تضعیف بخش خصوصی داشته باشیم که اینها را هم داریم. گاهی احساس میکنیم بخش خصوصی از ما نیست و آن را رقیب میدانیم. در زبان چیز دیگری میگوییم اما در عمل رفتارمان به گونهای دیگر است.
رئیس مجلس تأکید کرد که باید شجاعانه تصمیم بگیریم و هزینه بدهیم که در غیر این صورت هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم. در حوزه قضایی به ترک فعل رسیدگی میشود اما به نظرم رسیدگی نمیشود. امروز در کشور ما با کسانی کار دارند که دارند کار میکنند. افسوس میخورم از وضع افرادی که به ظاهر متخصص و قلمزن هستند اما نوکری برای دیگران میکنند. من گفتم از بحثها عبور کردم اما معلوم نیست دوستانی که در بخش خصوصی کار میکنند این طور باشند.
رییس مجلس تصریح کرد: در تهران پروژههایی ساخته شد که به جای اینکه حداقل بدی و خوبی را در کنار هم بگویند فقط بدیها را بیان کردند آن هم در شرایطی که در خارج از کشور از من سوال میکردند که چطور با وجود تحریم ها ۲۰۰ کیلومتر متروسازی صورت گرفت که با کمک مردم و بخش خصوصی بود. به دروغ گفتند که بدهی مانده است حال اینکه اگر با هر منطق اقتصادی محاسبه میشد، چنین چیزی نبود. پس به شما میگویم قوی و امین باشید و محکم بایستید. این مردم و کشور به شما در بخش خصوصی نیاز دارند. مردم ما نشان دادند مردان مرد میدان برای روزهای سخت هستند و برای اسلام و اهل بیت و ایرانی عزیز حرمت قائل هستند.
وی در پایان گفت: جز برای خدمت به مردم کار دیگری نکنید. ما هم در مجلس با همه سختیها در خدمت شما هستیم تا موانع را از سر راه برداریم.
منبع: ایلنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰