تاثیر تکنولوژی در ارتباط زوجین
تکنولوژی به عنوان یک جز جدایی ناپذیر از زندگی مدرن، تأثیر قابل توجهی بر ارتباطات زوجین داشته است. این تأثیرات در دو جهت متفاوت قابل شناسایی هستند. از یک سو، فضای مجازی و ابزارهای ارتباطی نوین، مانند شبکههای اجتماعی، به زوجین امکان اشتراک لحظات زندگی را فراهم کرده حتی در مواقع فاصله جغرافیایی از سوی دیگر، افزوده
تکنولوژی به عنوان یک جز جدایی ناپذیر از زندگی مدرن، تأثیر قابل توجهی بر ارتباطات زوجین داشته است. این تأثیرات در دو جهت متفاوت قابل شناسایی هستند. از یک سو، فضای مجازی و ابزارهای ارتباطی نوین، مانند شبکههای اجتماعی، به زوجین امکان اشتراک لحظات زندگی را فراهم کرده حتی در مواقع فاصله جغرافیایی از سوی دیگر، افزوده شدن تکنولوژی به زندگی روزمره ممکن است به دلیل وابستگی زیاد به گوشیهای هوشمند و دیگر ابزارهای الکترونیکی، به کاهش تعاملات حقیقی و افزایش فاصله منجر شود. مدیریت هوشمند از تکنولوژی در زندگی زناشویی، مشاوره پیش از ازدواج و مشاوره خیانت همسر، ضرورتی است که به ارتقاء ارتباطات و حفظ تعاملات واقعی کمک میکند.
تعریف خانواده و فضای مجازی
تعریف خانواده
برخی صاحب نظران علوم انسانی و اجتماعی مانند کوئن، خانواده را گروهی از افراد میدانند که از راه خون، زناشویی و یا فرزندپذیری با یکدیگر ارتباط داشته و طی یک دورهی زمانی نامشخص، با هم زندگی میکنند.
تعریف فضای مجازی
فضای مجازی واژهای است که نخستین بار توسط ویلیام گیبسون در کتاب علمی تخیلی مشهورش به نام «نورمونسر» به کار رفته است. فضای مجازی به فضایی اطلاق میشود که بدون در نظر گرفتن بعد زمان و مکان تعاملهای اجتماعی میان فرهنگهای گوناگون را از طریق فناوریهای نوین امکان پذیر میسازد.
آسیبهای فضای مجازی در روابط زناشویی
کاهش معاشرت
فضای مجازی ممکن است باعث کاهش معاشرت زوجین در زندگی روزمره شود، زیرا وقت زیادی را در فعالیتهای آنلاین گذرانده و توجه به همسر را کاهش دهد. این امر میتواند به فاصلهزدایی و کاهش ارتباطات حقیقی منجر شود.
اعتیاد
سرگرمی بیش از حد با فضای مجازی افراد را معتاد به اینترنت کرده و انزوا طلبی و افسردگی آنها را به همراه دارد. وابستگی به فضای مجازی باعث شده تا افراد نتوانند تایم آزاد در روز داشته باشند که در این صورت زندگی عادی آنها مختل خواهد شد. آنها کم کم از اجتماع فاصله میگیرند و به سمت گوشه گیری و افسردگی میروند.
آسیب جسمانی
فشارهای عصبی و مشکلات روحی، تیکهای عصبی، آرتروز گردان، چاقی، انزوا و چشمدرد… .
فحشا و سوء استفاده جنسی و خیانت اینترنتی
فضای مجازی یک فضای کاملا آزاد بوده که هر چیزی در آن رد و بدل میشود به همین دلیل کانون خانواده بیشتر از هر چیزی در معرض آسیب میباشد. فحشا و سوءاستفاده جنسی و خیانت مهمترین این آسیب ها است. دیدن محتواهای بد فرد را تحریک کرده و او را به انجام کارهای نادرست ترغیب میکند. زوجهای جوان بیشتر از هر کسی درگیر این آسیب میشوند و خیانت زندگی آنها را تهدید میکند.
فقدان اعتماد و امنیت درونی
۳۱ درصد جامعه آماری Usenix، اذعان داشته در پیامهای شخصی همسر خود تجسس نمودهاند. برخی افراد بدلیل عدم اطمینان از سلامت رابطهی خود، حساب کاربری همسر خود را رصد میکنند. ترس از آینده، عشق یک طرفه، اثرات باقی همسر سابق و احساس ناامنی درونی از عناصر یک رابطه ناسالم است.
طلاق عاطفی
خیلیها ممکن است متوجه نشوند که چه بر سر آنها میآید. اما به مرور زمان میبینند حسی به همسر خود ندارند و با دوستان مجازی و فیلمها و بازیهای خود سرگرماند. تاثیر فضای مجازی و نداشتن مشاوره پیش از ازدواج، در روابط زوجین فقط به طلاق عاطفی ختم نمیشود. طبق آمار تقریبا یک پنجم پروندههای طلاق تشکیل شده در مشاوره خیانت همسر در دادگاهها به طور مشخص مربوط به مشکلات زناشویی ناشی از شبکههای اجتماعی است. تقریبا ۵۶% از طلاقها نیز به طور غیر مستقیم از تاثیرات شبکههای اجتماعی است.
اینترنت و حفاظت از روابط زناشویی
-
حتی الامکان بصورت حضوری با همسر خود همکلام شوید.
-
مدت زمان استفاده از شبکههای اجتماعی را کنترل و محدود کنید.
-
اشتراک گذاری زندگی خود با دیگران را کاهش دهید.
-
وقت گذاشتن برای گفتوگو در خانواده
-
برای گوشیتون رمز نگذارید و اگر گذاشتید اونو به همسرتون بگید.
-
اگر در گروههای مجازی عمومی عضو هستید حتما همسرتون رو هم عضو کنید و اگر در گروههای مجازی کوچک عضو هستید حتما از همسرتون بخواهید کنار شما بشینه و با هم پیام ها رو بخونید.
-
وقتی دیدید همسرتون موبایل شما رو در دست گرفته نه به او طعنه بزنید و نه عصبانی بشوید به عنوان مثال نگویید پیدا کردی اونی رو که میخواستی و یا به حریم خصوصی من دست نزن.
تاثیر مثبت فضای مجازی بر روابط زوجین
بهبود روابط اجتماعی
اعضای خانواده و دوستان همیشه در یک شهر یا کشور زندگی نمیکنند. پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند اینستاگرام و فیسبوک، راههایی سریع و راحت برای ارتباط با عزیزان راه دور هستند.
بیان کامل احساسات
در برخی شرایط مانند قهر یا دوری ممکن است به برخی افراد کمک کند تا از طریق نوشتن ارتباط برقرار کنند. این به فرد امکان میدهد زمانی که مکالمه رو در رو مشکل است، کلمات مناسب را پیدا کند. تمام حرف خود را بیان کند بدون اینکه عصبانیت یا ناراحتی هنگام مکالمه رو در رو جلوی ابراز احساساتشان را بگیرد.
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی بینش نوین
هدف مرکز مشاوره و روانشناسی بینش نوین از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خیانت همسر و اصطلاحات روانشناسی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره بینش نوین را مطالعه نمایید.
سخن آخر
شبکههای اجتماعی همگی بد نیستند، اما اگر متوجه شدید که رابطه زناشویی خود را با آنچه در فضای مجازی میبینید مقایسه میکنید، بهتر است اکانتهایی را که احساس بدی در شما ایجاد میکنند لغو (آنفالو) کنید و بیشتر روی اکانتهایی تمرکز کنید که به شما در رابطهتان احساس قدرت میدهند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰