تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 اسفند 1401 - 14:13
کد خبر : 217264

تجهیزات ترافیکی؛ بهترین راه کار برای کاهش تصادفات جاده ای

تجهیزات ترافیکی؛ بهترین راه کار برای کاهش تصادفات جاده ای

تصادفات جاده ای یکی از بزرگ ترین مشکلات سلامت عمومی در جهان است. این در حالی است که بیشتر قربانیان سوانح رانندگی را جوانان تشکیل می دهند و قبل از تصادف دارای سلامتی کامل بوده اند. با توجه به روند صعودی تعداد کشته شدگان و افزایش تعداد کاربران وسایل نقلیه و همچنین افزایش تعداد سفرها،

تجهیزات ترافیکی؛ بهترین راه کار برای کاهش تصادفات جاده ای

تصادفات جاده ای یکی از بزرگ ترین مشکلات سلامت عمومی در جهان است. این در حالی است که بیشتر قربانیان سوانح رانندگی را جوانان تشکیل می دهند و قبل از تصادف دارای سلامتی کامل بوده اند. با توجه به روند صعودی تعداد کشته شدگان و افزایش تعداد کاربران وسایل نقلیه و همچنین افزایش تعداد سفرها، پیش گیری از تصادفات جاده ای اهمیت بیشتری پیدا کرده است. عوامل موثر در وقوع تصادفات رانندگی در سه دسته عوامل انسانی, راه و خودرو تقسیم بندی می شوند. عوامل انسانی با رعایت نکات فردی حین رانندگی به کاهش سوانح رانندگی کمک شایانی می کند اما شاید بتوان گفت که مهمترین عامل در کاهش تصادفات جاده ای، کنترل عوامل راه و جاده است. در واقع با به کارگیری تجهیزات ترافیکی جاده ای می توان تا حد زیادی از وقوع سوانح رانندگی پیش گیری کرد.

یکی از عوامل پیشرفت کشورها و توسعه سلامت در جهان امروز، استانداردسازی جاده های درون شهری و برون شهری می باشد که این امر از طریق تجهیز راه ها و جاده ها به انواع تجهیزات ترافیکی و ایمنی میسر می گردد. در ادامه مقاله به معرفی چند نکته در خصوص بهبود ایمنی جاده‌ها و کاهش آمار تصادفات جاده‌ای اشاره می‌شود.

راهکارهایی برای افزایش ایمنی در جاده و کاهش تصادفات جاده‌ای

  • نصب تابلوهای راهنمایی رانندگی با بازتاب بیشتر در جاده‌: برای اینکه رانندگان بتوانند تابلوها و علائم راهنمایی رانندگی را به خوبی رعایت کنند، نیاز است که به خوبی قابل رویت باشند. بسیاری از علائم راهنمایی ‌و رانندگی از مواد نامرغوب و ورقه‌های منسوخ ساخته می‌شوند که بازتاب مناسبی ندارند. استفاده از موادی که نور بیشتری را منعکس می‌کنند موجب می شود دید و انطباق علامت افزایش یابد. رعایت این نکته برای هر نوع تابلوی راهنمایی رانندگی مفید است.
  • نصب دوربرگردان‌ها در جاده: در طرح‌های جدید خیابان‌ها و بهسازی جاده‌ها، به کارگیری دوربرگردان‌ها، منجر به کاهش ۸۷ درصدی تصادفات جاده ای می شود. به کارگیری دوربرگردان‌ها نیاز به ایستگاه‌های توقف را از بین می‌برد و در برخی از تقاطع‌ها جریان بهتری از ترافیک را ایجاد می‌کند.
  • ترمیم خطوط ترافیکی: خط کشی های جاده‌ها و خیابان ها، نقش مهمی در کاهش تصادفات جاده‌ای و هدایت جریان ترافیک دارند که به‌مرور زمان و در اثر فرسایش، کم‌رنگ می‌شوند و ممکن است به‌خوبی دیده نشوند. بهتر دیده‌شدن این خطوط و بازتاب نور به آنها به رانندگان کمک خواهد کرد که رانندگی ایمن تری داشته باشند.
  • نصب لرزاننده در جاده: گل میخ ترافیکی، استات ترافیکی و چشم گربه ای ترافیکی از جمله تجهیزات ترافیکی و تجهیزات پارکینگی بسیار مهم هستند که در خیابان ها، پارکینگ ها، راه ها و جاده ها نصب و موجب بالابردن ایمنی رانندگان می شوند. در واقع این نوع از تجهیزات ترافیکی نوعی نشانگر در خیابان ها هستند که جهت هشدار به رانندگان و برای تشخیص مسیر اصلی در سر تا سر مسیر نصب می شوند و حرکت بر روی آنها سبب ایجاد تکان های شدید در خودرو شده و به این ترتیب از بسیاری از حوادث ناگوار جلوگیری می شود. گل‌میخ ترافیکی یک ابزار بین‌المللی است که استفاده از آن در بسیاری از کشورهای دنیا رایج است.
  • تنظیم درست چراغ راهنمایی رانندگی: در صورتی که چراغ راهنمایی رانندگی به درستی تنظیم نشده باشد می تواند آسیب‌های فاجعه باری به دنبال داشته باشد. بااین‌حال، با تنظیم صحیح دستگاه کنترل ترافیک برای افزایش مدت‌زمان نور زرد، می‌توان از این آسیب ها پیش گیری کرد. تنظیم مجدد مدت‌زمان روشن ماندن نور زرد تا یک ثانیه بیشتر، قبل از تغییر در خواندن، می‌تواند تعداد تخلف چراغ قرمز را به نصف کاهش داده و باعث نجات جان افراد شود.
  • نصب چراغ روشنایی برای عابران پیاده: شاید بتوان گفت ساده ترین راه حلی که برای مشکل عدم دید در شب وجود دارد، استفاده از چراغ روشنایی و بیشتر کردن روشنایی در شب است. اما افزودن نوع مناسب نور در محل مناسب نیز، بسیار مهم است. چراغ‌های روشنایی خیابان ها، اغلب در بخش‌های کوچکی از جاده کم‌نور می‌شوند و به همین جهت در این محل ها، ایمنی عابر پیاده و حتی رانندگان کاهش می یابد. نصب چراغ روشنایی و نورافکن‌ها، به‌ویژه برای افزایش دید عابر پیاده در شب و در مناطقی که عبور و مرور بیشتر است، مانند ایستگاه های اتوبوس، ترمینال ها، کتابخانه‌ها، پارک‌ها و مراکز خرید بسیار راه حل مناسبی است.
  • بهبود مسیرهای گردشی: بسیاری از تقاطع‌های پرتردد با گردش زیاد به راست و چپ، بار ترافیکی سنگینی دارند. طراحی بهتر این تقاطع ها با چندین مسیر گردش، می‌تواند کارایی را بهبود ببخشد و جریان ترافیک را روان کند. مطالعات نشان می‌دهد که مسیر گردشی که به خوبی طراحی شده باشد، می‌تواند تا ۵۵ درصد از تصادفات رانندگی بکاهد و ایمنی جاده و راه ها را افزایش دهد.

به منظور کاهش تصادفات رانندگی و تلفات انسانی، باید تمام تلاش به کار گرفته شود تا با تجهیز نقاط حادثه خیز جاده‌ها به تجهیزات ایمنی و ترافیکی، ایمنی راه ها به بالاترین حد ممکن برسد. البته که خود رانندگان نیز باید تدابیر لازم را داشته باشند و با استراحت کافی و رعایت قوانین راهنمایی رانندگی و نکات ایمنی به رانندگی بپردازند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
advanced-floating-content-close-btn