تشخیص حمله قلبی در کمتر از ۳۰ دقیقه با کمک حسگر جدید
محققان دانشگاه “نوتردام” و “فلوریدا” حسگری ساختهاند که میتواند در کمتر از ۳۰ دقیقه حمله قلبی را تشخیص دهد.
به نقل از ساینسدیلی، در حال حاضر متخصصین برای تشخیص حمله قلبی باید ساعتها زمان صرف کنند. نتایج اولیه اکوکاردیوگرافی میتواند به سرعت نشانههای بیماری قلبی را نشان دهد اما برای تایید حمله قلبی بیمار نیاز به نمونه خون و تجزیه تحلیلهای دیگری است و نتایج این آزمایشها ممکن است بیش از هشت ساعت به طول بیانجامد.
“پینار زورلوتونا”(Pinar Zorlutuna)، نویسندهی اصلی این مقاله میگوید: روشهای کنونی نه تنها زمانبر هستند بلکه باید در بازهی زمانی مشخصی انجام شوند تا نتایج مناسبی فراهم کنند.
از آنجا که حسگر ما ترکیباتی از ریز آرانای(microRNA) را مورد بررسی قرار میدهد قادر است چیزی بیشتر از تنها یک حمله قلبی را بدون محدودیت زمانی مشخص کند.
این حسگرهای جدید با هدف قرار دادن سه نوع مختلف از ریز آرانای قادر به ایجاد تمایز میان حمله قلبی شدید و برقراری مجدد جریان خون هستند. ایجاد تمایز میان کسی که دچار عدم خونرسانی مناسب به بافتها است و کسی که جریان خونرسانی آن مجددا برقرار شده موضوعی است که از نظر پزشکی مورد نیاز بوده است و با کمک این حسگر رفع میشود.
“حسوئه چیا چانگ”(Hsueh-Chia Chang)، یکی از نویسندگان این مقاله و استاد مهندسی شیمی و زیست مولکولی از دانشگاه نوتردام میگوید: فناوری به کار رفته در این حسگر مزیت استفاده از ریز آرانای را نسبت به نشانگرهای مبتنی بر پروتئین نشان میدهد. علاوه بر آن قابل حمل بودن و مقرون به صرفه بودن این دستگاه پتانسیل آن در بهبود فرآیند تشخیص حمله قلبی و مشکلات مربوط به آن در محیط درمانی و کشورهای در حال توسعه را نشان میدهد.
درخواست ثبت اختراع این دستگاه ارسال شده و محققان در تلاشند تا با کمک مرکز IDEA دانشگاه نوتردام شرکت نوپایی برای تولید این حسگرها تاسیس کنند.
منبع: ایسنا