تاریخ انتشار : یکشنبه 25 مهر 1400 - 22:46
کد خبر : 56504

تشریح فعالیت‌های “ارتباط با صنعت و جامعه” دانشگاه چمران اهواز

تشریح فعالیت‌های “ارتباط با صنعت و جامعه” دانشگاه چمران اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهید چمران اهواز، ضمن تشریح مهم‌ترین اقدامات این دفتر، گفت: مجموعه‌ اقدامات در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه باعث شد که با بهبود شاخص‌های ارزیابی، دانشگاه رتبه علمی خوبی کسب کند و امسال برای اولین بار میان ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار بگیریم. افشین قنبرزاده

تشریح فعالیت‌های "ارتباط با صنعت و جامعه" دانشگاه چمران اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهید چمران اهواز، ضمن تشریح مهم‌ترین اقدامات این دفتر، گفت: مجموعه‌ اقدامات در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه باعث شد که با بهبود شاخص‌های ارزیابی، دانشگاه رتبه علمی خوبی کسب کند و امسال برای اولین بار میان ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار بگیریم.

افشین قنبرزاده در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تشریح مهم‌ترین فعالیت‌های دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: از حدود پنج سال پیش، رویکرد جدیدی در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه صورت گرفت که در راستای دانشگاه‌های نسل سوم است. خوشبختانه با همت ریاست دانشگاه، بر اجرای پروژه‌های کلان و تأثیرگذار بر جامعه و دانشگاه سرمایه‌گذاری کردیم. سیاست‌گذاری‌های دانشگاه نیز نتیجه داد و وارد حوزه علوم انسانی، فنی و مهندسی و تجربی شدیم که در این راستا، دستاوردهای خوبی کسب شد.

وی با اشاره به مهم‌ترین پروژه‌های دانشگاه، گفت: با توجه به اینکه همجوار شرکت‌های نفت هستیم، بیشتر پروژه‌های ارتباط با صنعت و جامعه در حوزه نفت و گاز بوده‌اند. یکی از پروژه‌های انجام شده برای صنعت نفت پمپ‌های لوله‌های مکشی یا srp بودند؛ این پمپ‌ها پیش از بومی‌سازی توسط محققان دانشگاه، از خارج از کشور تهیه می‌شدند اما دانشگاه شهید چمران اهواز به همراه یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به بومی‌سازی این محصول شد. با تولید این محصول استخراج از میدان‌هایی که تولید نفت از آنها صفر بود، به هزار بشکه در روز رسید.

رئیس دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: از دیگر دستاوردهای مهم دانشگاه ساخت دستگاه شبیه‌ساز کنترل فوران چاه‌های نفتی است؛ این دستگاه از حوادث مشابه رگ‌سفید که بر اثر اشتباه انسانی منجر به حادثه و ضرر مالی شد، پیشگیری می‌کند. از این شبیه‌ساز برای آموزش دادن نیروهای انسانی استفاده می‌شود. به واسطه تحریم‌ها وارد کردن این دستگاه‌ غیرممکن شده بود و شرکت‌های نفت با مشکل مواجه شده بودند، در نتیجه محققان دانشگاه موفق به تولید نمونه مشابه داخلی آن شدند و حدود ۲ سال است که از این دستگاه استفاده می‌شود و تاکنون ۷۰۰ نفر آموزش دیده‌اند.

قنبرزاده با بیان اینکه یکی دیگر از طرح‌های مهم دانشگاه، تولید دستگاه آب‌ شیرین‌کن بود، تصریح کرد: با توجه به اهمیت دستگاه آب شیرین کن در استان، این دستگاه صنعتی با ظرفیت تصفیه ۵۰ هزار لیتر آب در شبانه‌روز تولید شد. همچنین برای اولین بار در سطح کشور دانش فنی ژئوشیمی اکتشافی سطحی تولید شد. این علم با استفاده از اطلاعات سطح زمین می‌تواند وجود میدان‌های نفتی را تشخیص دهد درصورتی‌که روش‌های معمول بسیار هزینه‌بر هستند.

وی با بیان اینکه اجرای پروژه‌هایی که منجر به تولید محصول شدند باعث ایجاد اتحاد میان صنعت و دانشگاه شده است، افزود: سال ۹۹ برای اولین بار ابرپروژه میدان گازی تنگ بیجار در استان ایلام به دانشگاه محول شد. همه‌ مشاوره‌های فناورانه و تحقیقات این میدان به دانشگاه شهید چمران اهواز محول شده است. قرارداد این پروژه ۱۰ ساله است و واسپاری این پروژه به دانشگاه، رویداد بسیار مهمی بود و بی‌گمان آثار آن در آینده و ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه با صنعت نفت اثرگذار خواهد بود.

قنبرزاده با اشاره به راه‌اندازی پژوهشکده میادین و تجهیزات نفت و گاز در دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: هم اکنون ۸۰ نفر از اعضای هیات علمی تخصصی در حوزه­ نفت و گاز فعالیت دارند و بیش از ۱۵۰ پایان‌نامه­ مرتبط در حوزه‌ نفت و گاز در این دانشگاه تدوین شده است. محققان دانشگاه بیش از ۲۵۰ مقاله­ در مجلات علمی – پژوهشی معتبر و ۶۰۰ مقاله­ در کنفرانس‌های مرتبط با حوزه­ نفت و گاز منتشر کرده‌اند. ۳۷ شرکت و واحد مستقر در مرکز رشد دانشگاه با حوزه نفت و گاز و خدمات مرتبط با آن ارتباط مستقیم دارند. مجموع این فعالیت‌ها، دانشگاه را بر آن داشت تا به منظور راهبری و سیاست‌گذاری و مدیریت دقیق و اجرای کیفی پروژه‌های حوزه‌ نفت و گاز، این پژوهشکده را راه‌اندازی کند.

رئیس دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهید چمران اهواز  یادآور شد: علاوه بر حضور دانشگاه در اجرای پروژه‌های نفتی و کمک به صنایع مرتبط برای رفع نیازها و تنگناها، دانشگاه برای عمل به مسئولیت اجتماعی خود و اجرای تحقیقات اجتماعی هم گام‌های خوبی برداشته است. از جمله در حوزه‌های علوم انسانی، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی متعددی راه‌اندازی شده‌اند که از جمله آن می‌توان به مرکز علوم رفتاری، مرکز تحقیقات زنان و مرکز تحقیقات معماری و برنامه‎ریزی محیطی اشاره کرد. ضمن آن که اعضای هیات علمی و متخصصان دانشگاه در راستای مسئولیت‌های اجتماعی در زمان وقوع سیل با سازمان آب و برق و دیگر سازمان‌های مدیریت بحران سیل همکاری کردند. در تدوین گزارش ملی سیلاب نیز مسئولیت کارگروه فرهنگی، اجتماعی و رسانه در استان خوزستان به همکاران دانشگاه شهید چمران اهواز سپرده شد. برای بحران ریزگردها نیز با سرمایه‌گذاری اختصاصی دانشگاه مرکز تحقیقات ریزگردها بنیان گذاشته شده است و محققان این مرکز تا امروز، به صورت مداوم به مسئولیت خود برای پایش موضوع و تدوین راهکارها و ارائه مشاوره به دست‌اندرکاران مدیریت موضوع عمل می‌کنند.

قنبرزاده در پایان تاکید کرد: همچنین در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی، برای اولین بار یک برنامه جامع پنج ساله برای شهرداری اهواز تدوین شد. مجموعه‌ این اقدامات در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه باعث شد که با ارتقای این شاخص و بهبود دیگر شاخص‌های ارزیابی، دانشگاه رتبه علمی خوبی کسب کند و امسال برای اولین بار میان ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار بگیریم. همچنین رتبه کشوری دفتر ارتباط با صنعت و دانشگاه نیز هفتم است.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
advanced-floating-content-close-btn