کد خبر : 21029
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۷

حبوبات پروتئین بیشتری نسبت به غلات دارند

حبوبات پروتئین بیشتری نسبت به غلات دارند

 یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: حبوبات به‌دلیل پروتئین بالا و اسیدهای آمینه ضروری محصولات زراعی مهمی هستند و دانه حبوبات در مقایسه با غلات حاوی پروتئین بیشتری است. پیام پزشک‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نخود محصولی است که افزون بر تأمین پروتئین گیاهی، توانایی افزایش حاصلخیزی

حبوبات پروتئین بیشتری نسبت به غلات دارند

 یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: حبوبات به‌دلیل پروتئین بالا و اسیدهای آمینه ضروری محصولات زراعی مهمی هستند و دانه حبوبات در مقایسه با غلات حاوی پروتئین بیشتری است.

پیام پزشک‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نخود محصولی است که افزون بر تأمین پروتئین گیاهی، توانایی افزایش حاصلخیزی خاک را دارد که نیاز به مصرف کود شیمیایی و سموم دفع آفات را به حداقل می‌رساند.

وی ادامه داد: محصول نخود به دو صورت آبی و دیم در ایران کشت می‌شود که بالای ۹۵ درصد به صورت دیم و بقیه کشت آبی است.

پزشک‌پور عنوان کرد: حبوبات به‌دلیل پروتئین بالا و اسیدهای آمینه ضروری محصولات زراعی مهمی هستند و دانه حبوبات در مقایسه با غلات حاوی پروتئین بیشتری است.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در رابطه با مقدار پروتئین موجود در بذرهای حبوبات، عنوان کرد: بذرهای حبوبات به طور معمول سرشار از پروتئین، کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر و مقدار کمی روغن هستند.

وی افزود: کشاورزی امروزه بکارگیری جانداران مفید خاک‌زی تحت‌عنوان کودهای بیولوژیک به عنوان طبیعی‌ترین و مطلوب‌ترین راه‌حل برای زنده و فعال نگه داشتن سیستم حیاتی خاک در اراضی کشاورزی مطرح است.

پزشک‌پور ادامه داد: عرضه مواد آلی به خاک، به‌دلیل پاسخگویی به مبرم‌ترین نیاز آن، بزرگ‌ترین مزیت این قبیل کودهاست و از طرفی کودهای آلی و شیمیایی لازم و ملزوم یکدیگر بوده و به هر نوع کود برای ایجاد شرایط مطلوب جهت رشد گیاهان نیاز است.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: بنابراین استفاده کامل از منابع آلی و یا بیولوژیکی به همراه کاربرد بهینه از کودهای شیمیایی، اهمیت زیادی در حفظ باروری و ساختمان خاک، فعالیت حیاتی و ظرفیت نگهداری آب در خاک دارد.

وی ادامه داد: نتایج سیستم‌های مختلف کشت و بررسی بوم شناسی مرتبط با استفاده از کودهای آلی نشان‌دهنده نتایج مثبتی از کاربرد مشترک کودهای شیمیایی و منابع آلی و بیولوژیک تغذیه گیاهی در چارچوب سیستم‌های تلفیقی تغذیه گیاهی است.

پزشک‌پور عنوان کرد: از انواع کودهای زیستی می‌توان به بیوسوپر جاذب و ورمی‌کمپوست اشاره کرد که امروزه کاربرد فراوانی در سیستم های کشاورزی پایدار به منظور دستیابی به افزایش کیفیت و پایداری عملکرد محصولات زراعی دارند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.