درمان خستگی‌های روحی و خواب آرام با به لیمو

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گیاه به لیمو خستگی‌های روحی را درمان کرده و دمنوش آن برای خواب آرام بین افطار و سحر بسیار مفید است.

محسن پویان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه بنابر پژوهش‌های پژوهشگران، دمنوش به لیمو بسیار مفید برای ماه رمضان است، گفت: به لیمو، گیاهی گرم و خشک بوده و دردهای عصبی را برطرف می‌کند.

وی با بیان اینکه این گیاه برای درد معده و سوء هاضمه مفید است و تپش قلب و سرگیجه را درمان می‌کند، افزود: این گیاه خستگی‌های روحی را درمان کرده و دم کرده آن برای تسکین درد میگرن و طنین صدا در گوش استفاده می‌شود.

این پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: اسانس به لیمو در صنایع عطر و ادکلن کاربرد داشته و چای آن حالت تهوع را برطرف و برای تقویت حافظه مفید است.

پویان با بیان اینکه به لیمو دارای ویتامین C ، کلسیم و منیزیم است و با عفونت مبارزه می‌کند، افزود: چای به لیم. از مینای دندان محافظت می‌کند.

وی با بیان اینکه گیاه به لیمو برای خوشبو و خوش عطر کردن چای استفاده می‌شود و به تنهایی خودش نیز می‌تواند به عنوان دمنوش استفاده شود، تصریح کرد: به لیمو عطر و طعم بسیار خوبی دارد و از مهم‌ترین مزایای این گیاه تقویت سیستم ایمنی است؛ علاوه بر این می‌تواند از بدن سم زدایی کرده و خون را تصفیه کند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه روزه داری به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و دمنوش‌هایی چون به لیمو نیز این تقویت را دو چندان می‌کنند، افزود: دمنوش به لیمو ترمیم کننده و ضدالتهاب بوده و مصرف آن در ماه رمضان بسیار توصیه شده است.

پویان با بیان اینکه مصرف این دمنوش در افطار و یا سحر بسیار مطلوب است، تصریح کرد: این دمنوش خاصیت ضداضطراب و ضدتشویش دارد و برای خواب آرام می‌توانید از آن بهره ببرید؛ بنابراین مصرف این دمنوش در افطار و برای خواب راحت بین افطار و سحر مفید است.

 میزان مصرف

وی یادآور شد: بهتر است روزانه دو تا سه نوبت و هر نوبت چهار گرم برگ گیاه به صورت دم کرده مصرف شود.

گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار می‌روند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهره‌برداری صحیح از آن در عرصه‌های منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم می‌شود. در حال حاضر در خراسان جنوبی ۱۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ گونه گیاهی مفید تولید می‌شود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایه‌گذاری شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

By admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *