کد خبر : 43704
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱:۲۰

شیوع بیماری پوسیدگی باکتریایی ریشه چغندرقند

شیوع بیماری پوسیدگی باکتریایی ریشه چغندرقند

یک محقق بیماری شناسی گیاهی در خصوص شیوع بیماری پوسیدگی باکتریایی ریشه چغندرقند در استان کرمانشاه هشدار داد. مهیار شیخ الاسلامی در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد:در پی گزارش­‌هایی مبنی بر توسعه بیماری ریشه‌ای در محصول چغندرقند پاییزه در منطقه سرپل ذهاب، در تاریخ ۱۱ فروردین‌ماه سال جاری ضمن بازدید از مزارع آلوده منطقه، علائم زردی

شیوع بیماری پوسیدگی باکتریایی ریشه چغندرقند

یک محقق بیماری شناسی گیاهی در خصوص شیوع بیماری پوسیدگی باکتریایی ریشه چغندرقند در استان کرمانشاه هشدار داد.

مهیار شیخ الاسلامی در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد:در پی گزارش­‌هایی مبنی بر توسعه بیماری ریشه‌ای در محصول چغندرقند پاییزه در منطقه سرپل ذهاب، در تاریخ ۱۱ فروردین‌ماه سال جاری ضمن بازدید از مزارع آلوده منطقه، علائم زردی و خشکیدگی برگی همراه با پوسیدگی خشک ریشه در قسمت آوندهای ریشه به همراه علائم پوسیدگی و تغییر رنگ روی دمبرگ و آوندهای برگی مشاهده شد.

وی افزود: پس از بررسی‌های بیشتر مشخص شد این بیماری بیشترین شباهت را با بیماری نکروز آوندی و پوسیدگی باکتریایی ریشه چغندرقند با عامل باکتریایی دارد، که در مناطق گرم از جمله مخرب ترین بیمارگرهای چغندر قند هستند و تا به حال سابقه ای از این بیماری در منطقه سرپل ذهاب و استان کرمانشاه وجود نداشته است.

این محقق بیماری شناسی گیاهی علائم بیماری پوسیدگی باکتریایی ریشه چغندرقند را تشریح کرد وگفت: علایم این بیماری در بخش هوایی و ریشه ذخیره ای گیاه دیده می‌شوند، اما گاهی تنها در ریشه توسعه می یابد. باکتری عامل بیماری به بافت آوندی دمبرگ و ریشه ها حمله کرده و موجب پوسیدگی شدید می شود. عامل بیماری باعث ایجاد رگه های سیاه رنگی روی برگها شده که در طول رگبرگ ها ادامه می­ یابند. در آلودگی شدید ریشه ها، گیاه پژمرده می­ شود. همچنین این بیماری گیاهان را از بین  نمی برد بلکه باعث توخالی شدن ریشه­ ها می شود.

وی با اشاره به اینکه  راه نفوذ باکتری به داخل ریشه، زخم ها و آسیب ­های ریشه‌ای است و دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد بیماری  را گسترش می‌دهد، افزود: بارزترین نشانه بیماری پوسیدگی باکتریائی ریشه چغندر این است که ریشه از قسمت انتهای تحتانی شروع به پوسیدن و سیاه شدن می­ کند. پوسیدگی به تدریج توسعه یافته، تمام بافت­ های ریشه چغندر را فرا می­ گیرد و موجب فساد آنها می­ گردد. حساسیت به این بیماری در گیاهان بالغ و مسن بیشتر است. باران و یا آبیاری بارانی باعث خسارت بیشتر می ­شوند و وجود زخم در دمبرگ ­ها، طوقه و یا برگ های گیاه برای آلودگی لازم است. شیوع بیماری با افزایش استفاده از کودهای ازته و رشد سریع آن به دلیل فاصله بیشتر بین گیاهان تشدید می­ یابد. انتقال آن احتمالا از طریق خاک های ریخته شده در طوقه گیاه بر اثر اقدامات کشاورزی آبیاری و یا حشرات انجام  می گیرد.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه  درخصوص کنترل بیماری، استفاده از ارقام با حساسیت کمتر، عدم ایجاد صدمه به گیاهان، مصرف مناسب و متعادل کودهای ازته، کشت زود هنگام و تنظیم فاصله کشت را توصیه کرد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.