صفر تا ۱۰۰ مراحل طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل
زمانیکه زوجین برای طلاق توافقی به توافق میرسند، دو راهکار وجود دارد. زوجین بدون داشتن آگاهی به قوانین طلاق توافقی خودشان برای طلاق اقدام کنند یا از مشاوره و وکالت وکیل متخصص طلاق توافقی که بر تمام قوانین و مقررات قانون خانواده و انواع طلاق تسلط دارد، بهرهمند شوند. با استفاده از وکیل طلاق توافقی تمام مراحل
زمانیکه زوجین برای طلاق توافقی به توافق میرسند، دو راهکار وجود دارد. زوجین بدون داشتن آگاهی به قوانین طلاق توافقی خودشان برای طلاق اقدام کنند یا از مشاوره و وکالت وکیل متخصص طلاق توافقی که بر تمام قوانین و مقررات قانون خانواده و انواع طلاق تسلط دارد، بهرهمند شوند. با استفاده از وکیل طلاق توافقی تمام مراحل طلاق توافقی با صرف کمترین زمان و هزینه انجام میشود.
طلاق توافقی چه نوع طلاق است؟
در طلاق توافقی زوجین برای اقدام طلاق باید در مورد تمام مسائل مربوط به زندگی مشترک مانند تعهدات مالی زوج، دیون و تکالیف، مطالبه مهریه، نفقه، اجرتالمثل و حضانت فرزندان به توافق برسند. دادگاه خانواده تمام موارد توافق زوجین را محترم و قبول میکند. موارد توافق طرفین در گواهی عدم امکان سازش قید میشود.
طلاق توافقی با وکیل
در صورتیکه زوجین از وکیل متخصص برای انجام اقدامات طلاق توافقی استفاده میکنند، تمام توافقات را قبل از حضوردر دادگاه نوشته و امضاء مینمایند. این موارد در رای دادگاه نوشته میشود. انجام طلاق توافقی با وکیل نیاز به حضور زوجین در جلسه مشاوره اجباری و جلسات دادگاه نیست و تنها حضور وکیل با توافقنامه زوجین و وکالتنامه وکیل کافی است.
شرایط طلاق توافقی که باید بدانید
مراحل انجام طلاق توافقی این است که زوجین باید با مراجعه به سامانه نوبتدهی طلاق، اطلاعات خود را ثبت کنند. سپس برای مراکز غربالگری نوبت دریافت کنند. بعد از حضور در مرکز مشاوره خانواده گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت میکنند. این گواهی عدم انصراف از طلاق برای ثبت دادخواست طلاق توافقی باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل داده شود. این دادخواست ثبت و به دادگاه خانواده ارجاع میشود. در صورتیکه زوجین تصمیم به طلاق توافقی بدون حضور در دادگاه دارند، میتوانند از وکیل متخصص استفاده کنند.
مراحل طلاق توافقی
برای طلاق توافقی با وکیل یا بدون وکیل مراحلی باید طی شود تا گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه خانواده صادر شود. این مراحل شامل موارد ذیل است:
مشاوره اجباری
ابتدا زوجین باید برای طلاق توافقی در سامانه نوبتدهی طلاق مشخصات خود را ثبت نمایند و برای مرکز غربالگری و مشاوره خانوداه نوبت بگیرند. بعد از انجام مشاوره گواهی عدم انصراف ازطلاق صادر میشود.
ارائه دادخواست طلاق توافقی
در این مرحله طرفین باید در دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند. در این مرحله باید گواهی عدم انصراف از طلاق را نیز به دفتر خدمات الکترونیکی ارائه نمایند. مدارک لازم در ثبت دادخواست طلاق توافقی شامل شناسنامه، کارت ملی و عقدنامه زوجین است.
تعیین وقت دادرسی و حضور در جلسه دادگاه
بعد از ثبت دادخواست وقت رسیدگی تعیین میشود. از طریق سامانه ثنا زمان رسیدگی مشخص میشود. دراین مرحله دوحالت وجود دارد. در صورتیکه زوجین بدون وکیل برای طلاق توافقی اقدام کردند، حضورشان در جلسات دادگاه و مشاوره اجباری ضروری است. اما اگر طرفین برای طلاق توافقی با وکیل اقدام کردند، نیاز به حضور در جلسات رسیدگی دادگاه و مشاوره اجباری را ندارند و تمام مراحل طلاق توافقی توسط وکیل صورت میگیرد.
مشاوره در دادگاه
در مرحله مشاوره زوجین با پرداخت هزینه مشاوره در جلسات مشاوره شرکت میکنند. ابتدا سعی در صلح و سازش زوجین انجام میشود. در صورت عدم توافق و اصرار زوجین یا وکیل طرفین برای طلاق، مشاور دلایل را در توافقنامه طلاق قید و زوجین توافقنامه را امضاء مینمایند. این توافقنامه به زوجین یا وکلای آنها تحویل داده میشود تا دادگاه برای صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام نماید. توافقنامه شامل توافقات زوجین در مورد مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت فرزند و تمام حقوق مالی و غیرمالی زوجه است.
بررسی باردار بودن یا نبودن زوجه
برای صدور گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه باید احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه به دادگاه ارائه شود. این احراز بارداری یا عدم بارداری در ۳ حالت قابل تشخیص است. اقرار زوجه به عدم بارداری برای صدور گواهی عدم امکان سازش کافی است. اما برای اجرای صیغه طلاق باید قبل از حضور در دفترخانه طلاق باید آزمایشات پزشکی مربوطه را انجام و به دفتر خانه ارائه نماید.
اگر زوجه باکره باشد، نیاز به اقرار زوجه برای عدم بارداری نیست. اما باید با معرفینامه دادگاه به پزشکی قانونی برای اثبات باکره بودن مراجعه و گواهی سلامت بکارت را به دادگاه ارائه نماید. اگر زوجه یائسه باشد، نیاز به اقرار وی برای عدم بارداری و صدور گواهی عدم بارداری نیست. در صورتیکه طرفین هر دو وجود جنین را مطرح کنند، باید در گواهی عدم امکان سازش قید شود.
حضور مجدد در دادگاه
بعد از انجام مراحل گفته شده، زوجین یا وکلای آنها در دادگاه خانواده حاضر میشوند. دادگاه با احراز علقه زوجیت برطبق نظر مشاوره خانواده، محتویات پرونده و توافق طرفین گواهی عدم امکان سازش را صادر میکند.
مراجعه به دفتر طلاق
بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش زوجین یا وکلای آنها ۳ ماه فرصت دارند با مدارک لازم و گواهی عدم امکان سازش به دفترخانه طلاق مراجعه و با اجرای صیغه طلاق، مراحل طلاق توافقی پایان یابد.
جمع بندی
در این مطلب با هر آنچه برای طلاق توافقی نیاز است آشنا شدید همچنین مزیت داشتن وکیل طلاق توافقی را در طی کردن مراحل طلاق توافقی را مطالعه کردید. گروه وکلای هوداد با داشتن وکلای پایه یک متخصص در امور خانواده از جمله امور مهریه و توقیف اموال برای مهریه ، انحصار وراثت و …تمامی سوالات شما را در مشکلات خانوادگی پاسخ میدهند. برای ارتباط با گروه وکلای هوداد به سایت sitevakil.com مراجعه نمایید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲