ضمانت نامه شرکت در مناقصه پس از کدام مورد آزاد می شود؟
ضمانت نامه از مدارک مالی لازم برای شرکت در مناقصات است. در واقع این مدرک مالی به مناقصه گزار اطمینان می دهد که مناقصه گران برای برنده شدن در مناقصات و اخذ فعالیت اجرایی جدی هستند. ضمانت نامه برندگان اولویت اول و دوم نزد مناقصه گزار باقی مانده و ضمانت نامه سایر مناقصه گرانی
ضمانت نامه از مدارک مالی لازم برای شرکت در مناقصات است. در واقع این مدرک مالی به مناقصه گزار اطمینان می دهد که مناقصه گران برای برنده شدن در مناقصات و اخذ فعالیت اجرایی جدی هستند. ضمانت نامه برندگان اولویت اول و دوم نزد مناقصه گزار باقی مانده و ضمانت نامه سایر مناقصه گرانی که در مناقصه برنده نشده اند به آن ها تحویل گردیده و آزاد می شوند.
متقاضیان شرکت در مناقصات می توانند با مراجعه به سایت ملی مناقصات از آخرین مناقصات برگزار شده اطلاع یافته و در صورت داشتن شرایط لازم برای شرکت در مناقصات ضمانت نامه های لازم را تهیه نمایند.
ضمانت نامه شرکت در مناقصات
یکی از مدارک مالی مورد نیاز جهت شرکت در مناقصات، ضمانت نامه شرکت در مناقصات است. در واقع این ضمانت نامه به مناقصه گزار این اطمینان را می دهد که مناقصه گران برای شرکت در مناقصه و برنده شدن جدی هستند و در صورت برنده شدن با مناقصه گزار یا کارفرما قرارداد عقد خواهند کرد. لازم به ذکر است که ضمانت نامه برنده اولویت اول و دوم نزد مناقصه گزار باقی می ماند و ضمانت نامه سایر مناقصه گران که در مناقصه برنده نشده اند و اولویتی به دست نیاورده اند به آن ها بازگردانده می شود.
مطابق ضمانت نامه ارائه شده برنده اول پس از اعلام برنده شدن می بایست در مهلت زمانی مقرر شده با کارفرما قرارداد عقد نماید. اگر برنده اول از عقد قرارداد امتناع کند و یا در مهلت زمانی مقرر قرارداد با کارفرما منعقد نکند، ضمانت نامه وی نزد مناقصه گزار ضبط شده و با برنده دوم مناقصه قرارداد عقد می شود. اگر مناقصه گری که در اولویت دوم برندگان قرار دارد نیز از قرارداد با کارفرما امتناع کرده و یا در مهلت زمانی مورد تعهد قرار دادی منعقد نشود، ضمانت نامه وی نیز توسط کارفرما ضبط شده و مناقصه مجدداً تجدید شده و می بایست دوباره برگزار شود.
ضمانت نامه های دیگری از سوی کارفرما پس از عقد قرارداد با مناقصه گر از وی کسب می گردد اما ضمانت نامه مناقصه نشان می دهد که اگر مناقصه گر از عقد قرار داد امتناع کند کارفرما این اختیار را دارد تا برای جبران خسارات ناشی از اتلاف وقت و برگزاری مناقصه ضمانت نامه برنده مناقصه را ثبت و ضبط نماید. متقاضیان شرکت در مناقصات با در نظر گرفتن موارد بالا در صورتی که در انجام کار و برنده شدن در مناقصه جدی هستند می توانند به سامانه مناقصات الکترونیک دولت مراجعه نموده و از زمان و شرایط انواع مناقصات دولتی اطلاع و آگاهی یابند.
مبلغ ضمانت نامه
مطابق با ماده 16 صدور ضمانت نامه، منوط به پرداخت سپرده ای نقدی حداقل 10 درصد مبلغ ضمانت نامه به بانک است. میزان تضمین شرکت در مناقصه برابر با 5 درصد برآورد کلی مناقصات است. بانک در مقابل گرفتن سفته از پیمانکار، ضمانت نامه را برای پیمانکار صادر و تحویل کارفرما می دهد. ضمان نامه شرکت در مناقصه ضمانت نامه ای است که به منظور ضمانت اجرای پیشنهادات مناقصه گزار در مناقصه از سوی بانک صادر می گردد.
مناقصه گر به منظور اخذ ضمانت نامه بانکی می بایست وثیقه ای قابل قبول به بانک تحویل دهد، این به آن علت است که اگر مناقصه گر به تعهدات خود عمل ننماید و مناقصه گزار ضمانت نامه وی را دریافت کند، بانک بتواند از طریق وثیقه دریافت شده این موضوع را جبران کند.
انواع وثیقه ای که مناقصه گر نزد بانک نگاه می دارد می تواند به صورت وجه نقد، سپرده های مدت دار، طلا، اوراق، اموال منقول و یا غیر منقول باشد. البته طبق دستور بانک مرکزی تمامی بانک ها علاوه بر انواع وثیقه هایی که به آن ها اشاره شد می بایست تا مبلغی وجه نقد و سپرده نقدی هم دریافت کنند. سپرده نقدی ضمانت نامه حداقل برابر با 10 درصد مبلغ ضمانت نامه است.
مدت ضمانت نامه
مدت ضمانت نامه شرکت در مناقصه بسیار محدود است. این مدت تنها برای دوران برگزاری مناقصه تا اعلام برنده مناقصه اعتبار خواهد داشت. ضمانت نامه شرکت در مناقصه تنها به نام مناقصه گزار یا ضمانت خواه صادر می شود. بانک جهت ارائه ضمانت نامه از مناقصه گر وثیقه اخذ می کند که همانطور که بیان گردید سهمی از این وثیقه به صورت وجه نقد و سپزده نزد بانک خواهد بود. در ضمانت نامه های مناقصه موضوع ضمانت، مدت زمان اعتبار ضمانت نامه، مبلغ، نام مناقصه گزار و نام مناقصه گر قید می گردد. مدت زمان ضمانت نامه تنها به دخواست ذینفع یا مناقصه گزار قابل تمدید خواهد بود.
مدارک لازم جهت اخذ ضمانت نامه
از جمله مدارک لازم اشخاص حقوقی برای دریافت ضمانت نامه می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- درخواست مناقصه گزار یا ذینفع
- تصویر شناسنامه ای صاحبان امضای مجاز دفاتر رسمی مناقصه گر
- اساسنامه شرکت مناقصه گر
- اظهارنامه مالیاتی شرکت مناقصه گر
- تصویری از اسناد مالکیت مناقصه گزار در محل اجرای فعالیت و طرح پروژه
- لزوم وجود گزارش کارشناس رسمی دادگستری در خصوص وثایق مورد نظر
برای مثال اگر شرکتی بخواهد در مناقصات مس شرکت کند بعد از اطلاع از شرایط برگزاری مناقصه لازم است تا مدارک لازک جهت دریافت ضمانت نامه بانکی را به بانک ارائه نماید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0