فقدان فرهنگ کارآفرینی در استانهای کوچک

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک دکتری کارآفرینی فناوری بر فقدان فرهنگ کارآفرینی در استانهای کوچک تأکید کرد و گفت: وقتی جوانان قصد دارند وارد بازار کار شوند تشویقی برای ورود به مشاغل حوزه کسب و کار صورت نگرفته و افراد ترجیح میدهند کارمند شوند. پروین برادران قهفرخی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه همه افراد توان

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک دکتری کارآفرینی فناوری بر فقدان فرهنگ کارآفرینی در استانهای کوچک تأکید کرد و گفت: وقتی جوانان قصد دارند وارد بازار کار شوند تشویقی برای ورود به مشاغل حوزه کسب و کار صورت نگرفته و افراد ترجیح میدهند کارمند شوند.
پروین برادران قهفرخی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه همه افراد توان و تحمل رفتن به سمت مشاغل کارآفرینانه را ندارند، اظهار کرد: برای رفتن به سمت مشاغل کارآفرینی دارا بودن یکسری ویژگیها و شرایط مورد نیاز است.
وی افزود: داشتن ویژگیها و خصوصیات فردی مانند اعتماد به نفس، مسئولیتپذیری، خلاقیت، قدرت تفکر، داشتن روحیه ریسکپذیری، استقلالطلبی، تحمل ابهام و … بسیار حائز اهمیت است.
این دکترای کارآفرینی فناوری با تاکید بر اینکه افراد باید ایدهها را از بستر جامعه کشف یا خلق کنند، تصریح کرد: فرد باید مشکلات و موانع جامعه را بهعنوان فرصت تلقی کرده، در نمایشگاهها شرکت کند، مطالعه داشته باشد، از رسانه ایده بگیرد و از دوستان و اطرافیان ایده را دریافت کند.
برادران وجود بستر کارآفرینی را بسیار مهم ارزیابی و بیان کرد: فرد ممکن است ویژگیهای فردی لازم و ایده را داشته باشد و فرصتها را شناسایی کند، اما چون در استانهای کمتر برخوردار و محرومی زندگی میکند موانعی بر سر راه او قرار بگیرد.
وی یکی از موانع را آموزش نادرست مفاهیم کارآفرینی عنوان و اضافه کرد: آموزشها ممکن است بهدرستی انجام نشود یا توسط افرادی صورت بگیرد که اصلا تخصص لازم را ندارند و یا فرآیند کارآفرینی را طی نکردهاند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان کوهرنگ محدودیت تفکری مدیران و مسئولان را یکی از موانع دانست و افزود: در این مسیر ممکن است تنگنظریها و چشم و هم چشمیها اجازه رشد به دیگر افراد را ندهد، بهعلاوه در برخی سازمانها و نهادهای متولی کارآفرینی، مدیران و کارشناسان مفاهیم کارآفرینی را یاد نگرفتهاند.
این متخصص حوزه کارآفرینی با بیان اینکه دسترسی به آموزشهای متنوع در استانهای کوچک کم است، اضافه کرد: حضور کارآفرینان و افراد با تجربه بهخصوص در حوزه زنان و جوانان کمرنگ است، میزان سختگیریها در این استانها نیز بیشتر و بیش از حد صورت میگیرد.
برادران با بیان اینکه سطح تحصیلات در خانوادهها در تمایل به کارآفرینی افراد جامعه موثر است، یادآور شد: سطح تحصیلات بالاتر باعث گفتمان بیشتر در خانه، افزایش اطلاعات و در نتیجه مهیا شدن شرایط برای کارآفرینی میشود.
این دکترای کارآفرینی تامین منابع مالی را یکی از عناصر مهم عنوان و تصریح کرد: تامین این منابع در استانهای کمتر برخوردار سختتر بوده زیرا سطح درآمدی مردم پایینتر است، مبادی رسمی مانند بانکها کمتر به افراد کارآفرین اعتماد کرده و شرکتهای سرمایهگذاری نیز در این استانها کمتر حضور دارند و اگر هم مراجعه کنند بهدلیل موانع در شروع و انتهای کار فرار را بر قرار ترجیح میدهند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان کوهرنگ با اشاره به اینکه منابع انسانی مهارتمحور در استانهای کوچک کمتر است، گفت: اگر هم افراد تحصیلکرده باشند اندیشه کارآفرینی نداشته، سطح آموزشها پایین است و مدرکگرایی وجود دارد.
وی نبود توجه به آموزش کودکان در بستر مدارس و خانواده را یکی از دلایل رونق نداشتن مشاغل کارآفرینی در استانهای کوچک دانست و گفت: اگر مدارس آمادگی پرورش کودکان کارآفرین را پیدا کنند، کودک از بچگی راهاندازی کسبوکار را فرا میگیرد.
این متخصص حوزه کارآفرینی اظهار کرد: تمرکز بیشتر دانشگاههای چهارمحال و بختیاری بر رشتههایی است که کاربردی نیستند و اگر هم رشتهای مانند جنگلداری و کشاورزی باشد اکثر دانشجویان آن دختران هستند که بهدلیل محدودیتها برای حضور میدانی نمیتوانند بهره لازم را ببرند، از رشتههای تخصصی و مهارتمحور مانند مدیریت، صنایع، بازرگانی و مدیریت کسبکار که متناسب با حوزه بازار و تجارت است، خبری نبوده و اگر هم وجود دارد محیط یادگیری مناسب نیست.
برادران بر فقدان فرهنگ کارآفرینی در استانهای کوچک تاکید و تصریح کرد: وقتی جوانان قصد دارند وارد بازار کار شوند تشویق برای ورود به مشاغل حوزه کسب و کار صورت نگرفته و افراد ترجیح میدهند کارمند شوند، سیاست کلان بسیاری از استانهای کوچک مبتنی بر شکم سیر کردن مردم بوده و مبتنی بر پرورش کارآفرین نیست.
کارآفرین ملی فناوری پیشرفته در پایان گفت: کارآفرین واقعی قدرت تفکر دارد و اگر بدون مطالعه، تحلیل و ارزیابی وارد آن حوزه شود، دچار شکست میشود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0