قرار گرفتن در معرض تغذیه قبل از تولد و اوایل کودکی: مروری بر نقش رشد در چاقی

به گزارش نيوز اسکاي و به نقل از news-medical در مطالعهای که اخیراً در مجله کلینیکهای گوارش آمریکای شمالی منتشر شده است، محققان آخرین مطالعات را در مورد قرار گرفتن در معرض مواد مغذی در مراحل قبل از تولد و اوایل کودکی بررسی کردند. نرخ چاقی در سال های اخیر در سطح جهان افزایش یافته
به گزارش نيوز اسکاي و به نقل از news-medical در مطالعهای که اخیراً در مجله کلینیکهای گوارش آمریکای شمالی منتشر شده است، محققان آخرین مطالعات را در مورد قرار گرفتن در معرض مواد مغذی در مراحل قبل از تولد و اوایل کودکی بررسی کردند.
نرخ چاقی در سال های اخیر در سطح جهان افزایش یافته است و همه گروه های سنی از جمله کودکان را تحت تاثیر قرار داده است. چاقی دوران کودکی می تواند منجر به بیماری های مزمن بزرگسالان، مانند دیابت نوع 2 و بیماری کبد چرب غیر الکلی شود، زیرا تا بزرگسالی ادامه دارد.
پیشگیری در پرداختن به چالش های مرتبط با درمان و مدیریت چاقی بسیار مهم است. “هزار روز اول” بین لقاح و 24 ماهگی یک دوره حیاتی است که با احتمال بروز چاقی در دوران کودکی و بعداً بزرگسالی مرتبط است.
مواجهه با مواد مغذی در دوران نوزادی
تغذیه با شیر مادر مزایای سلامتی مختلفی را هم برای کودک و هم برای مادر دارد، مانند افزایش رشد شناختی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های آتوپیک. قرار گرفتن در معرض شیر مادر در دوران شیرخوارگی ممکن است به بهبود تنوع و کیفیت رژیم غذایی منجر شود.
شیر مادر می تواند با ارائه نشانه های تغذیه ای مانند الیگوساکاریدهای شیر انسان، که پری بیوتیک های طبیعی هستند که بر میکروبیوم روده روده نوزاد تاثیر می گذارد، به رشد سالم نوزاد کمک کند.
همانطور که توسط چندین مطالعه مشاهده ای نشان داده شده است، کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در مقایسه با کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، نرخ چاقی کمتری دارند. مادرانی که شیردهی را انتخاب میکنند و در آن موفق هستند، ممکن است ویژگیهای فرزند، خانواده و مادری متفاوتی نسبت به مادرانی داشته باشند.
یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده گسترده نشان داد که در نتیجه تغذیه انحصاری و طولانی مدت با شیر مادر هیچ تاثیری بر چاقی در دوران نوجوانی وجود ندارد.
این مطالعه فقط شامل مادران شیرده بود، بنابراین نتایج ممکن است برای مقایسههای مربوط به تغذیه انحصاری با شیر خشک یا مناطقی با نرخ چاقی بالاتر اعمال نشود.
زمان بهینه برای معرفی غذاهای کمکی: معرفی تغذیه کمکی قبل از چهار ماهگی توسط متخصصان توصیه نمی شود زیرا رشد حرکتی و عملکرد دستگاه گوارش نوزادان هنوز به طور کامل توسعه نیافته است.
معرفی زودهنگام تغذیه کمکی قبل از چهار ماهگی با افزایش چاقی در اواسط دوران کودکی در کودکان شیرده و شیر خشک مرتبط بود.
معرفی اولیه غذاهای کمکی قبل از چهار ماهگی با افزایش توده چربی تنه، ضخامت چین پوست و دور کمر در نوجوانی همراه بود.
آکادمی اطفال آمریکا پیشنهاد می کند برای جلوگیری از اختلال در شیردهی، غذاهای کمکی را به نوزادان در حدود شش ماهگی معرفی کنید.
یک متاآنالیز به این نتیجه رسید که تفاوت معناداری در طول، وزن و شاخص توده بدنی (BMI) z-score در 12 ماهگی و چاقی/اضافه وزن در سه سال بین نوزادانی که با شیر خشک یا شیر مادر تغذیه میشوند و تغذیه تکمیلی را در سنین مختلف شروع کردهاند، وجود ندارد.
ترکیب ایده آل تغذیه تکمیلی: یک بررسی سیستماتیک نشان داد که هیچ ارتباط معنی داری بین انواع و مقادیر نوشیدنی ها و غذاهای کمکی مانند گوشت، غذاها و غلات با چربی های مختلف و رشد، ترکیب بدن، اندازه و/ وجود ندارد. یا خطر اضافه وزن، چاقی یا سوء تغذیه. با این حال، این مطالعه برخی از نکات کلیدی را برجسته کرد:
نوشیدنی های شیرین شده با شکر
کودکان زیر دو سال به دلایل مختلف باید از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند (SSBs) خودداری کنند. انرژی حاصل از نوشیدنی های شیرین می تواند جایگزین انرژی ناشی از غذاها و نوشیدنی های مغذی شود که می تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود. شواهد محدود نشان می دهد که مصرف SSB در دوران نوزادی و اوایل کودکی ممکن است خطر اضافه وزن در دوران کودکی را افزایش دهد. مصرف زودهنگام SSB ها ممکن است منجر به افزایش مصرف SSB ها در مراحل بعدی زندگی شود که می تواند پیامدهای منفی برای سلامتی داشته باشد.
آب میوه
افزایش مصرف آب میوه در یکسالگی با مصرف بیشتر SSBs و BMI-z بالاتر در اوایل و اواسط کودکی مرتبط بود. آب میوه به طور بالقوه می تواند برای کودکان خردسال مضرتر باشد. یک متاآنالیز نشان داد که مصرف آب میوه بین سنین یک تا شش سالگی با افزایش بیشتر BMI مرتبط است، در حالی که چنین ارتباطی در کودکان بالای شش مشاهده نشد.
اپی ژنتیک
به تغییراتی در فعالیت ژن اشاره دارد که بدون تغییر در توالی اسید دئوکسی ریبونوکلئیک (DNA) رخ می دهد. تغذیه در اوایل زندگی می تواند بر تغییرات اپی ژنتیک مرتبط با پیامدهای سلامتی آینده تأثیر بگذارد. وضعیت تغذیه در اوایل بارداری با تغییرات اپی ژنتیکی پایدار در فرزندان همراه بوده است.
میکروبیوم
میکروبیوم در طول زندگی با بیماری های مختلف انسان مانند چاقی همراه بوده است. میکروبیوم مادر در طول تولد و به طور بالقوه قبل از تولد بر میکروبیوم نوزاد تأثیر می گذارد. چاقی مادر، همراه با رژیم غذایی نامناسب، می تواند ترکیب شیر مادر را تغییر دهد، که می تواند میکروبیوم گوارشی نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد. تغییرات در میکروبیوتای روده نوزاد می تواند بر برنامه ریزی متابولیسم تاثیر بگذارد. علاوه بر این، مکانیسمهای اپی ژنتیک در اوایل زندگی، عوامل غذایی مادر و میکروبیوم روده ممکن است در ایجاد چاقی فرزندان در بزرگسالی نقش داشته باشند.
نتیجه
یافتههای مطالعه نشان داد که قرار گرفتن در معرض مواد غذایی اولیه میتواند بر خطر چاقی و چاقی در دوران کودکی و نوجوانی تأثیر بگذارد و ممکن است همچنان بر سلامت فرد تأثیر بگذارد.
محققان بررسی کردند که چگونه کیفیت رژیم غذایی مادر و ترکیب و زمان مصرف غذاها و نوشیدنی های کمکی در دوران شیرخوارگی می تواند بر احتمال چاقی دوران کودکی تأثیر بگذارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0