نحوه اتصال لوله های پلی اتیلن
نحوه اتصال لوله های پلی اتیلن امروزه استفاده از لوله های پلی اتیلنی در صنایع مختلف و کشاورزی در حال افزایش است. لوله های پلی اتیلن به دو روش بهم متصل می شوند. روش اول استفاده از اتصالات مکانیکی است. در این روش لوله های پلی اتیلن با اتصالات فشاری ، اتصالات پیچی ، کوپلینگ
نحوه اتصال لوله های پلی اتیلن
امروزه استفاده از لوله های پلی اتیلنی در صنایع مختلف و کشاورزی در حال افزایش است. لوله های پلی اتیلن به دو روش بهم متصل می شوند.
روش اول استفاده از اتصالات مکانیکی است. در این روش لوله های پلی اتیلن با اتصالات فشاری ، اتصالات پیچی ، کوپلینگ ها و فلنج ها بهم متصل می شوند.
روش دوم جوش لوله های پلی اتیلن با استفاده از دستگاه جوش پلی اتیلن است. لوله های پلی اتیلن از مواد پلیمری ساخته شده اند. این مواد گرمانرم هستند یعنی زمانیکه در معرض حرارت قرار می گیرند تغییر حالت داده و پس از سرد شدن مجدد با حالت اولیه خود بازمی گردند. به خاطر همین ویژگی خاص لوله های پلی اتیلنی را می توان به راحتی بهم جوش داد. بسته به روش حرارتی مورد استفاده فرایندهای متنوعی نظیر جوش لب به لب، جوش الکتروفیوژن و اکستروژن توسعه یافته اند.
هریک از روش های اتصال لوله های پلی اتیلن به منظور کاربرد خاصی طراحی شده اند و بسته به کاربرد خط لوله، نیازمندی ها و شرایط پروژه مورد استفاده قرار می گیرند.
اتصال لوله پلی اتیلن با استفاده از اتصالات پیچی
از اتصالات پیچی، در خطوط انتقال آب، اتصال لوله های آبیاری و فاضلاب پلی اتیلن در فشارهای زیر ۴ بار استفاده می شود. نصب اتصالات پیچی پلی اتیلن سریع و آسان است و به سرعت باز و بسته می شوند و هیچ آسیبی به لوله وارد نمی کنند. همچنین در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم هستند. این اتصالات اتصالی به محکمی خود لوله و حتی قویتر ایجاد می کنند.
اتصال لوله های پلی اتیلن با جوش الکتروفیوژن
از جوش الکتروفیوژن معمولا در لوله کشی گاز استفاده می شود. در جوش الکتروفیوژن از اتصالات الکتروفیوژن و دستگاه جوش الکتروفیوژن استفاده می شود. استفاده از این نوع اتصالات با توجه به توصیه استاندارد شرکت ملی گاز ایران و DIN آلمان می باشد.
اتصال لوله های پلی اتیلن با جوش بات فیوژن یا لب به لب
در روش اتصال لب به لب از دستگاه جوش بات فیوژن و از اتصالات بات فیوژن استفاده می شود. از اتصالات جوشی یا اتصالات بات فیوژن می توان در سیستم های آب و فاضلاب ، آتش نشانی در فشارهای مختلف استفاده کرد. در اتصالات جوشی، کیفیت جوش و بازده آن بستگی به مهارت و توانائی جوشکار، تناسب و کارایی مناسب دستگاه جوش و تجهیزات مربوطه و میزان رعایت اصول و قوانین جوشکاری دارد.
انواع دستگاه جوش بات فیوژن
دستگاه جوش پلی اتیلن دستی :
دستگاه جوش پلی اتیلن دستی ( yun.ir/rj7se5 ) دارای دو فک می باشد که یک فک آن ثابت بوده و یک آن متحرک می باشد. این دستگاه جوش قابلیت جوش لوله های پلی اتیلن از سایز ۱۱۰ الی ۳۱۵ را دارا می باشد و بیشتر برای اتصال لوله های انتقال آب مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه به همراه شاسی، رنده، اتو، گیره ، ظرف رنده و اتو عرضه می شود.
دستگاه جوش پلی اتیلن نیمه هیدرولیک :
دستگاه جوش نیمه هدرولیک ( yun.ir/q32hja ) برای جوش لوله های پلی اتیلن از سایز ۱۶۰ الی ۴۰۰ تولید می شوند. این دستگاه جوش دارای چهار فک می باشد که دو فک آن ثابت بوده و دو فک آن هدرولیک می باشد. دستگاه جوش نیمه هیدرولیک به همراه شاسی، پمپ دستی، رنده، اتو، گیره ، ظرف رنده و اتو ، فلنج گیر به فروش می رسد. دستگاه جوش پلی اتیلن نیمه هدرولیک قابلیت استفاده در پروژه های آبرسانی تحت فشار ، کشاورزی و سیستم فاضلاب شهری و صنعتی را دارا می باشد.
دستگاه جوش پلی اتیلن تمام هیدرولیک :
دستگاه جوش پلی اتیلن تمام هیدرولیک دارای چهارفک هیدرولیک است و به همراه شاسی، پمپ برقی ، رنده ، اتو ، گیره ، ظرف رنده و فلنج گیر عرضه می شود. این دستگاه جوش از سایز ۱۶۰ الی ۱۲۰۰ تولید می شود.
نحوه اتصال لوله پلی اتیلن بصورت لب به لب
به این نوع اتصال لوله های پلی اتیلن، اتصال حرارتی نیز گفته می شود. در این روش به دو سر لوله های پلی اتیلن بصورت همزمان حرارت داده می شود. حرارت لوله پلی اتیلن با دستگاه اتو لوله پلی اتیلن انجام می شود. در مرحله گرمایش و سرمایش باید پارامترهای زمان و فشار مکانیکی روی لوله پلی اتیلن رعایت شود. این نوع اتصال برای لوله های پلی اتیلن با قطر خارجی یکسان و ضخامت دیواره مشابه استفاده می شود.
با توجه به تلرانس در ضخامت دیواره لوله های پلی اتیلن مارپیچ که بر اساس قطر داخلی تولید می شوند، ممکن است در تراز و اتصال لوله های پلی اتیلن به روش جوش لب به لب مشکلی ایجاد شود.
نحوه اتصال لوله های پلی اتیلن بصورت الکتروفیوژن
جوشکاری الکتروفیوژن با جوشکاری لب به لب یا بات فیوژن متفاوت است. تفاوت اصلی در روش گرم کردن اتصال است. در روش جوشکاری لب به لب از یک ابزار حرارتی (دستگاه اتو لوله پلی اتیلن ) برای گرم کردن اتصال استفاده می شود، اما در جوشکاری الکتروفیوژن گرما از طریق جریان الکتریکی در داخل تولید می شود. در لوله های پلی اتیلن استحکام جوش ایجاد شده به روش الکتروفیوژن بیشتر از جوش ذوب شده است.
جوشکاری الکتروفیوژن روشی برای جوشکاری لوله ها و اتصالات پلی اتیلن است که از اتصالات مخصوصی که دارای سیم مقاومت الکتریکی هستند برای تولید گرما برای ذوب سطوح جوش استفاده می شود. جریان الکتریکی از طریق دستگاه جوش الکتروفیوژن و جعبه کنترل آن به دو سر اتصال منتقل می شود. اصول فرآیند جوشکاری الکتروفیوژن برای اکثر اتصالات الکتروفیوژن یکسان است.
در اتصالات الکتروفیوژن از الکتریسیته برای تولید گرما استفاده می شود. این روش به دلیل ایمنی بسیار بالا تنها نوع اتصال مورد تایید استاندارد igs برای خطوط انتقال گاز می باشد. با استفاده از این روش، انواع اتصالات پلی اتیلن مانند لوله-لوله، لوله-زانویی، لوله-بوشینگ و… را می توان ایجاد کرد. بنابراین در این روش محدودیت روش جوش لب به لب پلی اتیلن که فقط برای اتصال لوله هایی با اندازه های مشابه محدود می شد، مرتفع شده است. همچنین تجربه نشان داده است که در این روش امکان اتصال لوله های پلی اتیلن با انواع پلی اتیلن وجود دارد. از دیگر مزایای این روش علاوه بر ایمنی آن، سرعت بالا و اتصال تمیز است، اما از طرف دیگر محدودیت این روش هزینه بالا و حداکثر قطر لوله قابل اتصال با این روش است.
خرید انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن و دستگاه جوش پلی اتیلن
امروزه با توجه به بازار رقابتی تهیه تمام نیازهای یک پروژه بصورت یکجا با هزینه مناسب به کار سختی تبدیل شده است. شرکت آب صنعت روتن کار تولید کننده انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن و همچنین ارائه دهنده انواع دستگاه جوش پلی اتیلن می باشد. کلیه محصولات تولید شده در شرکت روتن کار دارای استاندارد می باشند. همچنین با خرید از روتن کار از یک سال گارانتی و ده سال خدمات پس از فروش برخوردار خواهید شد.
تیم فروش و اجرایی روتن کار در تمام مراحل خرید و اجرای پروژه ها شما را همراهی خواهند کرد. چنانچه قصد خرید و یا دریافت مشاوره دارید کافی است از طریق راه های ارتباطی زیر با کارشناسان روتن کار در ارتباط باشید.
تلفن(داخلی ۳۵۰): ۰۲۶۹۱۰۰۳۳۵۰
تلفن کارخانه: ۰۲۶۴۴۵۸۳۸۹۹
واتس آپ : ۰۹۰۵۱۳۰۰۶۷۶
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰