تاریخ انتشار : سه شنبه 16 مرداد 1403 - 11:13
کد خبر : 233988

نحوه کاشی کاری خانه بدون مصالح (باچسب)

نحوه کاشی کاری خانه بدون مصالح (باچسب)

برای چسباندن کاشی و سرامیک از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که قدیمی‌ترین آنها استفاده از ملات سیمان است. اما امروزه روش‌های جدیدتری برای کاشی روی کار آمده‌اند که انجام فرایند این کار را بسیار ساده‌ کرده‌اند. در واقع کاشی کاری پروسه چندان پیچیده‌ای ندارد و تنها باید از مواد و تجهیزات باکیفیتی در آن استفاده

برای چسباندن کاشی و سرامیک از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که قدیمی‌ترین آنها استفاده از ملات سیمان است. اما امروزه روش‌های جدیدتری برای کاشی روی کار آمده‌اند که انجام فرایند این کار را بسیار ساده‌ کرده‌اند. در واقع کاشی کاری پروسه چندان پیچیده‌ای ندارد و تنها باید از مواد و تجهیزات باکیفیتی در آن استفاده کنید تا پایان کار مناسبی داشته باشید. یکی از روش‌های کاشی کاری که امروزه بسیار محبوب شده کاشی با چسب است. این روش مزیت‌های زیادی داشته و نسبت به کاشی کاری با ملات سیمان روند بسیار ساده‌تری دارد. در این مقاله قصد داریم نحوه کاشی کاری خانه بدون ملات و با استفاده از چسب را به شما عزیزان آموزش دهیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

کاشی کاری با چسب

در نصب کاشی با روش‌های مختلف باید دقت و ظرافت زیادی به خرج داد تا بتوان در آخر یک کاشی کاری بدون نقص داشت. در رابطه با کاشی کاری با چسب باید بدانید که این کار با استفاده از دو چسب پودری و خمیری انجام می‌شود. انجام مراحل کار با این دو چسب بسیار مشابه هم است و هیچ تفاوتی میان آنها وجود ندارد. در نتیجه مراحلی که در ادامه بیان می‌کنیم برای هر دو این چسب‌ها صدق می‌کند.

مرحله اول: زیر سازی سطح

در کاشی کاری با چسب اولین کاری که باید انجام دهید زیرسازی و تمیز کردن سطح است. برای این کار باید بررسی کنید که دیوار مورد نظر شکستگی نداشته باشد، تراز و همسطح باشد، تمیز باشد و آلودگی خاصی روی آن قرار نگرفته باشد. در صورتی که سطح دیوار یا کف کاشی کاری قدیمی دارد حتما قبل از شروع کار خط‌های بندکشی و دوغابی که از پیش مانده را پر کنید.

در صورتی که دیوار یا کف گچی، سیمانی و یا چوبی است، قبل از شروع کار باید ماده‌ای به نام پرایمر را روی تمام سطح با قلمویی بزرگ پخش کنید. به عبارت ساده‌تر در گچ و چوب و سیمان کمی رطوبت وجود دارد که این رطوبت با گذشت زمان می‌توان به چسب کاشی آسیب برساند و موجب خنثی شدن آن شود. پس دلیل استفاده از پرایمر جلوگیری از ایجاد چنین مشکلی است. پس از خشک شدن پرایمر دیوار برای کاشی کاری آماده است. لازم است بدانید برای خشک شدن پرایمر حدود ۲ تا ۳ روز زمان نیاز است.

مرحله دوم: آماده کردن ملات چسب کاشی

همانطور که در بخش‌های ابتدایی مقاله ذکر کردیم چسب کاشی به دو شکل خمیری و پودری در بازار وجود دارد. در صورتی که قصد دارید از چسب خمیری استفاده کنید، به آماده‌سازی خاصی نیاز ندارید. اما در صورت استفاده از چسب پودری باید آن را برای کاشی کاری آماده کنید. آماده کردن چسب فرایند خاصی ندارد و می‌توانید با توجه به دستورالعملی که روی بسته چسب نوشته شده آن را به راحتی آماده کنید. برای آماده‌سازی این چسب کافیست آب را در چند مرحله به آن اضافه کرده و با کمک میکسر ترکیب کنید.

دقت داشته باشید که برای کاشی کاری با چسب باید تنها از چسب‌های مخصوص این کار استفاده کنید. متاسفانه برخی افراد به استفاده از چسب‌های ۳ ۲ ۱ برای چسباندن کاشی رو آورده‌اند که روشی بسیار غلط است و هیچ استانداری ندارد و ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد. استفاده از این چسب زمان‌هایی مناسب است  که یک قطعه کاشی  به تنهایی از کف جدا شده باشد و بخواهید آن را بچسبانید.

مرحله سوم: پخش کردن چسب روی سطح یا کاشی

مخلوط چسبی که آماده کرده‌اید را باید با کمک یک ماله شیاردار روی دیوار یا کف بمالید. می‌توانید به جای این کار چسب را به پشت کاشی‌ها زده و سپس آنها را به دیوار یا کف بچسبانید. اما مالیدن چسب به سطح بیشتر پیشنهاد می‌شود زیرا با این روش پایان کار تمیزتری خواهید داشت.

چسباندن چسب به کاشی نیز بسیار آسان است. در انجام این کار تنها باید دقت کنید که هنگام پخش آن، لایه‌های نازک و یکدستی بزنید و دقت و ظرافت کافی به خرج دهید. نکته‌ای که لازم است بدانید اینست که چسب پس از ۳۰ دقیقه کمی سخت شده و خودش را می‌گیرد. پس حواستان باشد قسمتی از دیوار را چسب بزنید که تا حداقل ۳۰ دقیقه بتوانید کاشی‌ها را روی آن نصب کنید.

مرحله پنجم: بندکشی

در آخرین مرحله از کاشی کاری با چسب، باید سه الی چهار ساعت به کاشی‌ها برای خشک شدن زمان بدهید و سپس به سراغ بندکشی آنها بروید. برای بندکشی باید ملات دوغاب سیمانی که از قبل آماده کرده‌اید را به سرعت روی درزهای کاشی‌ها بریزید. حواستان باشد که دوغاب سیمان به سرعت سفت می‌شود و به همین دلیل باید در استفاده آن سرعت عمل بالایی داشته باشید.

پس از اینکه فاصله‌ بین کاشی‌ها را با دوغاب پر کردید با استفاده از یک اسفنج اضافه‌های آن را قبل از خشک شدن پاک کنید.

طرز استفاده از چسب کاشی روی دیوار

برای نصب کاشی روی دیوار با استفاده از چسب باید مراحل را به درستی و گام به گام انجام دهید تا پایان کار دقیق و زیبایی داشته باشید. به طور کلی برای رسیدن به نتیجه‌ای عالی باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

آماده کردن چسب

در صورتی که از چسب خمیری می‌خواهید استفاده کنید که به آماده‌سازی نیاز ندارید، اما در صورت استفاده از چسب پودری آن را طبق دستورالعمل روی بسته باید آماده کنید. هنگام آماده کردن محلول پودری باید آنقدر آن را با آب هم بزنید که کاملا یکدست شود و گلوله‌های پودری در آن وجود نداشته باشند.

پخش چسب

با استفاده از یک ماله شیاردار مقدار مناسبی از چسب را روی سطح دیوار پخش کنید. استفاده از ماله شیاردار بیشتر پیشنهاد می‌شود زیرا می‌تواند باعث پخش یکنواخت چسب شود. پس از پخش تا ۳۰ دقیقه فرصت دارید که کاشی‌ها را بچسبانید. دقت کنید که بیش از حد چسب روی سطح نمالید زیرا این حالت می‌تواند باعث شل شدن کاشی شود. البته پوشش ناکافی چسب نیز می‌تواند باعث جدا شدن آن پس از خشک شدن شود. پس حواستان باشد که مقدار مناسبی از ماله را روی سطح پخش کنید.

تراز کردن کاشی‌ها

پس از اینکه کاشی‌ها را چسباندید، برای هم سطح کردن آنها باید از همتراز کاشی و سرامیک استفاده کنید. با این کار شما مطمئن می‌شوید که نصب کاشی‌ها به طور دقیق و یکنواخت انجام شده است. اگر در طول فرایند کاشی‌ کاری از کلیپس و گوه استفاده کرده باشید به احتمال زیاد نصب کاشی‌ها را به صورت تراز و دقیق انجام داده‌اید.

پاکسازی چسب‌های اضافی

پس از اینکه نصب کاشی به پایان رسید باید به سراغ تمیزکاری آنها بروید. برای این کار باید چسب‌های اضافی که از اطراف کاشی بیرون زده را با استفاده از یک اسفنج مرطوب یا پارچه نرم به آرامی پاک کنید. این کار را باید قبل از خشک شدن کامل چسب انجام دهید زیرا پس از آن پاکسازی اطراف کاشی‌ها بسیار سخت خواهد شد و ظاهر کار نیز زیبایی خود را از دست می‌دهد.

با رعایت مراحلی که بالاتر گفتیم می‌توانید کاشی کاری دقیق و تمیز داشته باشید و از نتیجه کار نهایت لذت را ببرید. حال برای اینکه به چنین نتیجه‌ای برسید باید از مواد و تجهیزات باکیفیتی استفاده کنید. اگر به دنبال تهیه چسب کاشی با کیفیت و یا دیگر تجهیزات کاشی کاری مانند همتراز کاشی هستید پیشنهاد می‌کنیم از فروشگاه آنلاین بازاری دیدن کنید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
advanced-floating-content-close-btn