تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 ژانویه 2023 - 10:31
کد خبر : 213077

چطور بهداشت در سالن بدنسازی را رعایت کنیم؟

چطور بهداشت در سالن بدنسازی را رعایت کنیم؟

مطمئنا سالن های بدنسازی بهترین مکان برای انجام تمرینات بدنسازی و ورزشی می باشد زیرا در این سالن ها یک مربی با تجربه و تمامی دستگاه ها و ابزار های مورد نیاز شما برای انجام تمرینات وجود دارد. سالن های بدنسازی مانند هر مکان عمومی دیگری نیاز به نظافت و بهداشت دارند. در این مطلب

مطمئنا سالن های بدنسازی بهترین مکان برای انجام تمرینات بدنسازی و ورزشی می باشد زیرا در این سالن ها یک مربی با تجربه و تمامی دستگاه ها و ابزار های مورد نیاز شما برای انجام تمرینات وجود دارد. سالن های بدنسازی مانند هر مکان عمومی دیگری نیاز به نظافت و بهداشت دارند. در این مطلب قصد داریم در رابطه با نظافت و بهداشت در سالن بدنسازی نکاتی را بیان کنیم.
به طور کلی رعیات نکات ایمنی و حفظ بهداشت و نظافت در سالن های بدنسازی یکی از موارد مهم برای راضی نگهداشتن ورزشکاران می باشد؛ زیرا هیچکس تمایل ندارد در یک محیط کثیف و آلوده به ورزش کردن بپردازد.

چند نکته در رابطه با رعایت بهداشت در سالن بدنسازی

1.    تمیز کردن رختکن

روزانه تعداد زیادی از ورزشکاران پس از ورزش کردن به رختکن مراجعه می کنند و لباس های خود را عوض می کنند. در این حین چکیدن عرق ورزشکاران بر روی سطح رختکن و بوی نامطبوع عرق آن ها باعث آلودگی محیط رختکن می شود.
از این رو تمام محیط رختکن از جمله کف و دیواره های آن باید به خوبی تمیز و ضد عفونی شوند و محیطی پاکیزی برای تعویض لباس های ورزشکاران فراهم شود.

2.    رعایت بهداشت توسط ورزشکاران

در سالن های بدنسازی همواره به ورزشکاران توصیه می شود بهداشت فردی را رعایت کنند تا علاوه بر حفظ سلامتی خود، محیط سالن نیز مرتب و پاکیزه باقی بماند.

از آنجایی که وسایل باشگاه، عمومی هستند و افراد بسیاری از آن ها استفاده می کنند، هر فرد پس از انجام تمرینات خود باید تا حدی آن وسیله تمیز کند و عرق ها به جا مانده از بدن خود را از روی دستگاه پاک کند.

3.    تمیز کردن وسایل و وزنه ها

همانطور که در مورد قبل گفته شد افراد باید پس از انجام خود تا حد امکان وسیله ای را که از آن استفاده کرده اند را تمیز کنند.
اما در حین استفاده افراد از این دستگاه ها، بدون شک بدن آن ها با بخش های مختلف دستگاه ها تماس پیدا می کند که باعث آلوده شدن آن می شود.
در نتیجه بهتر است مسئول نظافت و یا صاحب سالن پس از این که همه ورزشکاران تمرینات خود را انجام دادند، تمامی وسایل و وزنه ها مانند میله بارفیکس، هالتر، استپ و غیره را  کاملا ضد عفونی کنند و آن ها را برای افراد بعدی آماده کنند.

4.    تمیز کردن سطح کفپوش سالن بدنسازی

هنگامی که ورزشکاران مشغول به انجام حرکات ورزشی می باشند ممکن است بدن آن ها با سطح کفپوش ورزشی قرار داده شده در سالن برخورد کند و سطح کفپوش کثیف شود. سطح کفپوش باشگاه بدنسازی ممکن است در اثر عوامل دیگری مانند رفت و آمد ورزشکاران، ریختن نوشیدنی های انرژی زا بر روی آن، چکیدن عرق ورزشکاران و غیره کثیف شود. در نتیجه یکی دیگر از موارد مهم در حفظ نظافت و بهداشت در سالن های ورزشی، تمیز کردن سطح کفپوش ورزشی می باشد.
برای تمیز کردن کفپوش می توانید از دستگاه های شستشو و یا از ابزار های دستی مانند استفاده کنید. اما نکته ای که در همه روش های شستشو حائز اهمیت است این است که سطح کفپوش باید طوری تمیز شود که ورزشکاران دچار بیماری های پوستی و قارچ نشوند.  کفپوش های استاندارد مثل کفپوش پایافلور ، حتی کفپوش ورزشی فضای باز آن ، مقاومت بالایی در برابر شستشو و عوامل محیطی دارند . لذا می توان سالها از آنها استفاده کرد.

چطور بهداشت در سالن بدنسازی را رعایت کنیم؟

وسایلی که در رعایت بهداشت و نظافت در سالن بدنسازی مورد استفاده قرار می گیرند

1.    استفاده از جارو برقی

معمولا برای تمیز کردن گرد و غبار و کثیفی هایی که به صورت فیزیکی و جامد در سطح سالن وجود دارند از جارو برقی استفاده می شود.
بهتر است برای تمیز کردن سالن بدنسازی از جارو برقی های کوله ای استفاده شود. این جارو برقی ها سیار هستند و برای تمیز کردن بخش هایی مانند میان تردمیل ها و وزنه ها که دسترسی به آن ها دشوار  است بسیار مناسب می باشد.
همچنین استفاده از جاور برقی های کوله ای این امکان را به مسئول نظافت سالن می دهد که در زمان کوتاه تر و با دقت و کیفیت بهتری محیط سالن را تمیز کند.

2.    استفاده از بخارشوی

یکی از ابزار های ایده آل برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن سطوح مختلف سالن بدن سازی، بخارشوی می باشد.
از بخارشوی میتوان برای تمیز کردن بسیاری از سطوح مانند آینه ها بخش های مختلف دستگاه های بدنسازی، وزنه ها و دمبل ها و غیره استفاده کرد.
هنگامی از یک پارچه و یا به طور کلی از ابزار های دستی برای تمیز کردن تجهیزات باشگاه استفاده می کنید، ممکن است بخشی از چربی، عرق و بوی ناخوشایند بر روی سطح تجهیزات باقی بماند.

اما وقتی که از بخارشوی استفاده می کنید نه تنها پروسه تمیز کردن وسایل در زمان کوتاه تری انجام می شود؛ بلکه تمامی لکه های سخت و عرق و چربی های به جا مانده به طور کامل از بین می روند.

3.    استفاده از زمین شوی یا دستگاه اسکرابر

در صورتی که برای کف سالن بدنسازی از کفپوش ورزشی استفاده نشده باشد، جهت شستشو و تمیز کردن می توان از دستگاه اسکرابر استفاده کرد.
دستگاه اسکرابر دارای برس هایی می باشد که در هنگام شستشو با سرعت بالایی حرکت می کنند و آلودگی ها را از بین می برند.
لازم به ذکر است که این دستگاه به این صورت عمل می کند که به طور همزمان کف سالن را می شویید و سپس آن را خشک می کند.

به طور کلی حفظ و رعایت نظافت و بهداشت در سالن بدنسازی بسیار مهم و ضروری است و صاحب سالن و همچنین افرادی که به سالن مراجعه میکنند باید به آن توجه کنند.

پایافلور : تولیدکننده کفپوش ورزشی در ایران  – ۰۹۱۲۳۱۰۰۷۳۶
www.payafloor.com

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها