ایسنا/ایلام مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام عناوین طرحهای پژوهشی، پایان نامهها و گزارش های مطالعاتی موجود در کتابخانه تخصصی فرهنگ، هنر و ارتباطات این اداره کل را تشریح کرد.
«عمران خودآموز» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نقش فصلنامه علمی فرهنگ ایلام و پژوهشهای فرهنگی حمایت شده از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار با اهمیت است و از پژوهشگران، سیاستگزاران، مدیران فرهنگی و اهل قلم دعوت میشود نتایج پژوهشهای موجود در کتابخانه تخصصی فرهنگ، هنر و ارتباطات و نیز آرشیو فصلنامه علمی فرهنگ ایلام را مطالعه و مرور کنند.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۷۲ تا ۱۴۰۰ قریب به ۶۰ طرح پژوهشی، پایان نامه و گزارش مطالعاتی با حمایت این اداره کل اجرا و اکنون پس از گشایش کتابخانه تخصصی حوزه فرهنگ در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است، تصریح کرد: فصلنامه فرهنگ ایلام را تنها فصلنامه علمی حوزه فرهنگی و اجتماعی در استان است که شماره اول آن در بهار سال ۱۳۷۹ منتشر شده و تا پایان تابستان ۱۴۰۰ تعداد ۷۱ شماره از آن انتشار یافته است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام ادامه داد: در سالهای اخیر توجه مضاعفی به امر پژوهش شده و از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ بیش از ۶ طرح پژوهشی با حمایت این اداره کل اجرا شده است که میتواند پایه مناسبی برای پژوهشگران و برنامه ریزان حوزه های فرهنگی و اجتماعی باشد.
خودآموز با اشاره به طرح مهم و ارزشمند « بررسی، شناسایی و تحلیل جامعه شناختی آسیب های فرهنگی و اجتماعی استان ایلام»، که توسط دو تن از پژوهشگران برجسته دانشگاه ایلام و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شده است، گفت: این پژوهش توانسته ۲۱۲ آسیب فرهنگی و اجتماعی استان را شناسایی و رتبه بندی کند که از بین آنها ۱۵ آسیب اولویت دار فرهنگی و ۱۵ آسیب اولویت دار اجتماعی به شورای فرهنگ عمومی استان ارائه شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان ادامه داد: تحلیل «دلایل رواج کنشهای ریاکارانه در جامعه» به عنوان آسیب اولویتدار فرهنگی و نیز «واکاوی پدیده بی تفاوتی اجتماعی؛ ریشهها و پیامدها(مورد مطالعه شهروندان استان ایلام)» به عنوان آسیب اولویتدار اجتماعی از دیگر اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه پژوهش بوده است.
وی گفت: طرح پژوهشی«بررسی وضعیت موجود مؤلفههای اقتصادِ فرهنگ دراستان ایلام و راهکارهای تقویت آن؛ با تأکید بر شناسایی وتوانمندسازی ظرفیتهای محلی اقتصادِ فرهنگ» توسط یکی دیگر از پژوهشگران دانشگاه ایلام و با حمایت این اداره کل اجرا شده و همچنین دو طرح پژوهشی با عناوین «تبیین جامعه شناختی نقش ویروس کرونا در دگرگونی مناسبات فرهنگی – اجتماعی استان ایلام» و «شناسایی و تحلیل عوامل مرتبط با ضعیف بودن فرهنگ کار در بین جوانان استان ایلام» با حمایت این دستگاه فرهنگی در حال انجام است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام به منشورات چاپی مورد حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در سالهای اخیر اشاره و تصریح کرد: حمایت از چاپ و نشر آثار برگزیده بیش از ۱۰ دوره جشنواره موضوعی امام رضا(ع) ، ۲ دوره کنگره ملی عقیق و ارغوان (اربعین در آیینه شعر اقوام ایرانی) و کتاب نخستین جشنواره ملی موسیقی سورناوا را از اقدامات فرهنگی این اداره کل در حوزه منشورات چاپی است.
خودآموز کتاب و لوح فشرده جشنواره داستانهای کردی رازان، کتاب ۳ دوره جشنواره منطقه ای شعر کردی منال، کتاب خط و خیال و بنفشه های بهاران(آثار دو تن از استادان برجسته خوشنویسی استان؛آقایان مجتبی ایزدی و مهدی منصوری) و کتاب هوره های ایلامی(اثر علیمحمد ارسلانی) را نیز جزء آثار چاپی مورد حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام اعلام کرد.
وی با اشاره به رویکرد این اداره کل در زمینه حمایت از چاپ و نشر آثار ارزشمند شاعران بومی سرای استان؛ حمایت از چاپ کتاب آرام (دیوان اشعار زنده یاد علی اصغر عباسی آرام)، کتاب دلیل و دلبر (دیوان اشعار زنده یاد حشمت منصوری جمشیدی)، کتاب مناجات (مجموعه شعر کردی طاهر باباخانی) وکتاب تشبریق (مجموعه شعر لری جعفر فیلی) را در این راستا ارزیابی کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، در پایان با اشاره به نقش خطیر حوزه فرهنگ و رسانه در زمینه فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به جامعه به ویژه در شرایط کرونایی، از حمایت این دستگاه فرهنگی از چاپ کتاب ماسک (اثر خداداد ابراهیمی) خبر داد و ابراز امیدواری کرد، مجموعه فعالیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در حوزه پژوهش و منشورات چاپی در آینده برای توسعه فرهنگی و اجتماعی استان مورد استفاده و بهره برداری اهل فکر و اندیشه قرار گیرد.
انتهای پیام