انواع ادویه جات ترکیبی برای غذا
ادویههای ترکیبی از ترکیب چندین ادویه و گیاهان معطر به دست میآیند و به غذاها طعم و عطر خاصی میبخشند. این ترکیبات به آشپزی شما تنوع میدهند و تجربهای جدید از طعمها را به شما ارائه میکنند. با استفاده از انواع ادویه های ایرانی و هندی در غذاها، تحولی عظیم در طعم، عطر و رنگ غذاها ایجاد کنید. در ادامه، به معرفی چند ادویه ترکیبی مشهور و کاربردهای آنها میپردازیم.
1. ادویه کاری
ترکیبات: ادویه کاری شامل ترکیباتی مانند زردچوبه، زیره سبز، گشنیز، زنجبیل، هل، فلفل سیاه، میخک و دارچین است.
کاربرد: ادویه کاری بیشتر در غذاهای هندی استفاده میشود. این ادویه در انواع خورشهای کاری، برنجهای معطر و حتی برخی سوپها و سسها به کار میرود.

2. ادویه گرام ماسالا
ترکیبات: گرام ماسالا از ترکیب ادویههایی مثل زیره، گشنیز، هل، فلفل سیاه، دارچین، میخک، جوز هندی و زردچوبه تهیه میشود.
کاربرد: گرام ماسالا یک ادویه هندی است که در تهیه انواع خورشها، برنجها و حتی برخی غذاهای گیاهی استفاده میشود. این ادویه به غذاها عطر و طعم گرمی میبخشد.
3. ادویه پنجگانه چینی
ترکیبات: ادویه پنجگانه شامل بادیان ختایی، فلفل سیچوان، میخک، دارچین و رازیانه است.
کاربرد: این ادویه در غذاهای چینی و آسیای شرقی به کار میرود. معمولاً در تهیه خوراکهای گوشتی، مرغ و غذاهای دریایی استفاده میشود و به آنها طعمی خاص و متفاوت میدهد.
4. ادویه پرووانسال
ترکیبات: ادویه پرووانسال شامل ترکیباتی مانند آویشن، رزماری، ریحان، مرزنگوش، مرزه، نعناع و اسطوخودوس است.
کاربرد: این ادویه بیشتر در آشپزی فرانسوی استفاده میشود. پرووانسال در تهیه خوراکهای گوشتی، سوپها، خورشها و حتی سالادها به کار میرود.
5. ادویه بحرینی (بهارات)
ترکیبات: بهارات شامل ترکیباتی مانند زیره، گشنیز، دارچین، میخک، جوز هندی، فلفل سیاه و پاپریکا است.
کاربرد: این ادویه در آشپزی خاورمیانه و مدیترانهای به کار میرود و در تهیه انواع خورشها، کبابها و غذاهای گوشتی استفاده میشود.
6. ادویه کاجون
ترکیبات: ادویه کاجون شامل پاپریکا، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن، پونه و فلفل قرمز است.
کاربرد: ادویه کاجون در آشپزی لوئیزیانا و برخی غذاهای دریایی و گوشتی استفاده میشود. این ادویه به غذاها طعمی تند و دودی میبخشد.
7. ادویه تاکو
ترکیبات: ادویه تاکو شامل پاپریکا، زیره سبز، پودر سیر، پودر پیاز، پودر فلفل چیلی و اورگانو است.
کاربرد: این ادویه در غذاهای مکزیکی به کار میرود و معمولاً در تهیه تاکو، فاهیتا و سایر غذاهای مکزیکی استفاده میشود.
8. ادویه شاورما
ترکیبات: ادویه شاورما شامل زیره، گشنیز، فلفل سیاه، دارچین، میخک، زردچوبه و پاپریکا است.
کاربرد: این ادویه در تهیه شاورما، یک غذای محبوب خاورمیانهای، استفاده میشود و به گوشت طعم و عطر خاصی میبخشد.

9. ادویه جربه (ادویه سبزیجات)
ترکیبات: این ادویه شامل ترکیباتی مانند آویشن، مرزنگوش، ریحان، نعناع و رزماری است.
کاربرد: ادویه جربه بیشتر در غذاهای مدیترانهای و غذاهای گیاهی به کار میرود و به سبزیجات و سالادها طعمی معطر میبخشد.
10. ادویه تندوری
ترکیبات: ادویه تندوری شامل زردچوبه، پاپریکا، زیره سبز، گشنیز، فلفل چیلی، زنجبیل و سیر است.
کاربرد: این ادویه در آشپزی هندی به ویژه برای تهیه مرغ تندوری استفاده میشود و به غذاها طعم تند و معطر میبخشد.
11.دویه قورمه سبزی
ترکیبات: این ادویه شامل پودر لیمو عمانی، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و کمی نمک است.
کاربرد: ادویه قورمه سبزی برای تهیه قورمه سبزی استفاده میشود که یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی است. این ادویه به قورمه سبزی طعم و عطر خاصی میبخشد و آن را کامل میکند.
12.ادویه قیمه
ترکیبات: ادویه قیمه شامل دارچین، زردچوبه، پودر لیمو عمانی، فلفل سیاه، زنجبیل و پودر هل است.
کاربرد: این ادویه در تهیه خورش قیمه به کار میرود و به آن طعمی متعادل و عطر خوشایندی میبخشد. این ادویه در ترکیب با لپه و گوشت، طعم قیمه را کامل میکند.
13.ادویه پلویی
ترکیبات: ادویه پلویی شامل زردچوبه، دارچین، زیره، هل، گشنیز و پودر لیمو عمانی است.
کاربرد: این ادویه در تهیه انواع پلوها مانند لوبیا پلو، سبزی پلو و عدس پلو استفاده میشود. ادویه پلویی به برنج طعمی معطر و دلچسب میدهد.
14.ادویه خورشتی
ترکیبات: ادویه خورشتی شامل زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، زیره سبز، زنجبیل و گشنیز است.
کاربرد: این ادویه در انواع خورشهای ایرانی مانند خورش فسنجان، خورش قورمه سبزی و خورش قیمه استفاده میشود. این ترکیب ادویهها به خورشها طعمی متعادل و دلپذیر میدهد.
15.ادویه مرغ
ترکیبات: ادویه مرغ شامل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، آویشن و رزماری است.
کاربرد: این ادویه برای تهیه انواع غذاهای مرغی مانند مرغ بریان، خوراک مرغ و مرغ سرخشده استفاده میشود. ادویه مرغ به گوشت مرغ طعمی معطر و خوشمزه میبخشد.
این ادویههای ترکیبی با ترکیب دقیق ادویههای مختلف به غذاها طعمی منحصر به فرد میبخشند و میتوانند تجربه آشپزی شما را بسیار لذتبخشتر کنند. انتخاب و استفاده از این ادویهها میتواند غذاهای ساده را به یک شاهکار تبدیل کند.
بهترین ادویههای هندی، ادویههای هندی و کاربرد آنها در آشپزی
1. گرام ماسالا
ترکیبات: گرام ماسالا شامل زیره، گشنیز، هل، فلفل سیاه، دارچین، میخک، جوز هندی و زردچوبه است.
کاربرد: این ادویه در انواع خورشها، برنجها و غذاهای گیاهی هندی استفاده میشود و به غذاها عطر و طعمی گرم و معطر میبخشد.
2. تندوری ماسالا
ترکیبات: تندوری ماسالا شامل زردچوبه، پاپریکا، زیره سبز، گشنیز، فلفل چیلی، زنجبیل و سیر است.
کاربرد: این ادویه برای تهیه مرغ تندوری و غذاهای کبابی استفاده میشود و به غذاها طعمی تند و معطر میبخشد.

3. چات ماسالا
ترکیبات: چات ماسالا شامل آمچور (پودر انبه خشک)، زیره، گشنیز، فلفل سیاه، فلفل چیلی، نمک سیاه و نعناع خشک است.
کاربرد: این ادویه برای طعمدار کردن میانوعدهها و سالادها استفاده میشود و طعمی ترش و تند به غذاها میبخشد.
4. پنجفوران (پانچپوران)
ترکیبات: پنجفوران شامل دانههای خردل، زیره سبز، زیره سیاه، شنبلیله و رازیانه است.
کاربرد: این ادویه در آشپزی بنگالی استفاده میشود و برای طعمدار کردن خوراکهای گیاهی و سبزیجات به کار میرود.
5. کاری پودر
ترکیبات: کاری پودر شامل زردچوبه، زیره سبز، گشنیز، فلفل سیاه، فلفل چیلی، شنبلیله، دارچین و میخک است.
کاربرد: این ادویه در انواع خورشهای کاری و غذاهای هندی استفاده میشود و به آنها طعمی تند و معطر میبخشد.
6. سَمبِر پودر
ترکیبات: سَمبِر پودر شامل عدس خشک، زیره سبز، فلفل چیلی، گشنیز، زردچوبه، شنبلیله و نمک است.
کاربرد: این ادویه در تهیه سمبر، یک خورش تند و ترش هندی، استفاده میشود.
7. راسام پودر
ترکیبات: راسام پودر شامل فلفل چیلی، فلفل سیاه، گشنیز، زیره سبز، شنبلیله و سیر است.
کاربرد: این ادویه در تهیه راسام، یک سوپ تند هندی، استفاده میشود و به آن طعمی تند و خوشمزه میبخشد.
ادویههای هندی با ترکیبات متنوع و طعمهای منحصر به فرد، میتوانند غذاهای شما را به تجربهای تازه و دلچسب تبدیل کنند. این ادویهها به ویژه در غذاهای گیاهی و خورشهای هندی بسیار کاربرد دارند و میتوانند طعمی خاص به غذاهای شما ببخشند.