مقام ارشد واشنگتن: کمک‌های مالی آمریکا به کوبا نیازمند بررسی بیشتر است

مقام ارشد واشنگتن: کمک‌های مالی آمریکا به کوبا نیازمند بررسی بیشتر است
سفارت آمریکا در هاوانا، پایتخت کوبا

یک مقام ارشد آمریکا گفت، کاخ سفید توصیه‌هایی برای از سرگیری ارسال حواله به کوبا دریافت کرده است، اما برخی از آن‌ها را برای بررسی بیشتر برای ایجاد “گزینه‌های نوآورانه” بازگردانده است تا اطمینان حاصل شود که پول ارسال شده توسط آمریکایی‌های کوبایی‌تبار به خانواده‌های ساکن این جزیره، به دست دولت کوبا نیفتد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در ماه ژوئیه از وزارت خزانه‌داری و وزارت امور خارجه کشورش خواست تا این موضوع را مطالعه کرده و در مورد نحوه پرداخت کمک‌های مالی، بدون ذی‌نفع شدن دولت و ارتش کوبا گزارش دهند؛ کمک‌هایی که زمانی برای بسیاری از کوبایی‌ها، از نظر مالی یک راه نجات بود.

دولت بایدن در واکنش به سرکوب معترضان توسط دولت کوبا در ماه ژوئیه، تحریم‌هایی را علیه مقامات و نیروهای امنیتی کوبا وضع کرد.

دونالد ترامپ، رییس جمهوری سابق آمریکا، محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای برای کمک‌های ارسالی اعمال کرد و نزدیکی تاریخی‌ را که باراک اوباما، ریاست جمهوری اسبق آمریکا، بین آمریکا و این دشمن قدیمی دوران جنگ سردش به وجود آورده بود، از بین برد.

بایدن، که زمانی معاون اول اوباما بود، در کمپین انتخاباتی‌ سال ۲۰۲۰ خود در رقابت با ترامپ، وعده داد که در صورت پیروز شدن در انتخابات، تعاملات آمریکا را با دولت کمونیست کوبا از سر گیرد.

روابط دو کشور، به خصوص پس از جوشش اعتراضات کوبا در اواسط ماه ژوئیه، پرتنش باقی مانده است؛ اعتراضاتی که در آن هزاران نفر به دلایلی از جمله کمبود کالاهای اساسی، محدودیت‌ آزادی‌های مدنی و مدیریت مقامات در همه‌گیری کرونا به خیابان‌ها آمده و بسیاری از آن‌ها دستگیر شدند.

این مقام ارشد دولت بایدن با امتناع از ارائه جزئیات درباره این ایده‌ها به خبرنگاران گفت: ما توصیه‌های کارگروه کمک‌های وزارت امور خارجه و خزانه‌داری را دریافت کرده‌ایم.

این مقام افزود: ما برخی از آن‌ها را بازگردانده‌ایم زیرا… آنچه رئیس‌جمهور علناً گفته است این است که ما تمایل داریم ارسال کمک‌های مالی خود را از سر بگیریم، اما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که… ارتش کوبا از آن سودی نمی‌برد. ما در حال بررسی گزینه‌های جدید و مبتکرانه برای دور زدن رژیم (حاکم کوبا) هستیم.

این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت بایدن به دستیارانی که در حال بازنگری در “سیاست کوبا” هستند، دستور داده است تا «راه سومی» را ایجاد کنند که به ضرر رژیم کوبا و به نفع مردم آن باشد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *